Migrants i asilats, cavalcant l’onada

Calendari Solidari Stop Mare Mortum 2022

Pel Rubén Cruz

Partits polítics i entitats de la societat civil porten al Congreso espanyol les vulneracions de Drets Humans del nou Pacte Europeu sobre Migració i Asil

Cinc grups parlamentaris i onze entitats no governamentals han registrat aquest matí una Proposició No de Llei (PNLl) per a debatre en el ple del Congrés el paper d’Espanya en les negociacions del Pacte Europeu sobre Migració i Asil, que de fa un any la Comissió Europea que el vol convertir en la política migratòria comuna.

5 GRUPS PARLAMENTARIS11 ENTITATS CÍVIQUES I SOCIALS
Confederal d’Unides Podem-En Comú, Podem-Galicia en comú
Republicà
Euskal Herria Bildu
Compromís
JuntsXCat
Més País
Alianza por la Solidaridad
Amnistía Internacional
Andalucía Acoge
Comisión Española de Ayuda al Refugiado
Coordinadora de Organizaciones para el Desarrollo
Entreculturas
Médicos del Mundo
Oxfam Intermón
Red Acoge
Save the Children
Stop Mare Mortum
Grups polítics i organitzacions socials impulsoras de la PNLl

La Comissió Europea proposa reforçar les tanques, elevar els murs i agilitar la devolució o expulsió de les persones migrants i refugiades que aconsegueixen arribar a les fronteres europees, en lloc d’oferir-les un port segur.

La PNLl registrada avui trasllada l’informe que les onze organitzacions de la societat civil van presentar el passat mes de setembre, sobre l’impacte que tindria sobre els drets humans una nova política que aprofundeix en els errors de la vella, costosa en vides humanes i fracassada política.

Els grups parlamentaris insten el Govern espanyol a jugar un paper actiu en les negociacions que s’estan produint en el marc de la Comissió Europea, per impulsar una política migratòria europea que respecti els drets humans.

La ONG Stopmaremortum ens informa de la iniciativa. Al seu web trobareu Informació sobre el Calendari Solidari 2022, i una galeria de retrats del Projecte Educatiu EDURostres, a l’abast de tots els públics.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.