Calidoscopi:

La gent té al cap una idea de la política en funció de la crispació que hi ha hagut a nivell nacional. Però com són les relacions en la política local en un moment com el que estem vivint? Hi ha voluntat de construir o d’obstruir?

  • Albert Deusedes – PSC: La relació a la política local és molt normal, franca, propera i bona. Hi ha força empatia entre els consellers/es de les diferents formacions, des de la discrepància és fàcil posar-se al lloc de l’altre que com tu no viu d’això i hi dedica molt temps personal. La voluntat de tothom és la de construir, cadascú des dels seus posicionaments i punts de vista, i ara amb l’emergència sanitària, econòmica i social que estem vivint, més. 

 

  • David Labrador – Ciutadans: Des de Cs sempre hem defensat que és el moment de pensar més en el que ens uneix que en el que ens separa, per això hem col·laborat amb el Govern Municipal proposant diverses iniciatives per a prevenir i reforçar els serveis que ofereix l’administració. A l’inici de l’estat d’alarma, per exemple, vam proposar un Pla de Xoc Econòmic i Social amb mesures sanitàries, socials, de mobilitat, econòmiques, de transparència, etc. El nostre objectiu és ajudar als barcelonins davant aquesta crisi. També des del Districte hem impulsat acords amb la resta de formacions per aprovar iniciatives que milloren la vida dels veïns.

 

  • Georgina Lázaro – Junts per Catalunya: La principal preocupació de Junts per Catalunya és el benestar dels veïns i veïnes de la ciutat. La nostra voluntat és la sumar i construir, a fi d’arribar a grans consensos per abordar la crisis econòmica i sanitària en la què ens trobem. Cal sumar esforços i alhora exigir les actuacions necessàries per part de l’administració que governa. En aquest sentit, la nostra acció és i ha de ser una oposició constructiva. És important la col·laboració i actuació lleial entre totes les administracions.

 

  • Esther Pérez – Barcelona En Comú: A nivell municipal les relacions no són tan crispades, estem veient la facilitat amb que els municipis es posen d’acord en reclamar millores per a la ciutadania siguin del govern que siguin. La major proximitat física i una incidència més directa de les polítiques i projectes que es decideixen són raons que  ho afavoreixen. Tot i així, sempre hi ha actituts partidistes que s’han d’evitar doncs  prioritzar l’interès partidista  pot fer guanyar vots però no millorar la vida del nostre veïnat.

 

  • Pepe Pérez – ERC: És indestriable la política local de la nacional perquè les formacions polítiques ho són a tots els nivells. Això comporta que es traslladin conceptes i comportaments d’un espai a un altre.  Però no es pot confondre la divergència política amb el respecte democràtic que exigeix qualsevol mínim valor republicà.  Diferent és que molts mitjans i moltes formacions polítiques, responsables de les informacions que es transmeten, respectin aquests valors de tolerància, d’igualtat de tracte i transparència. Construir sempre.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.