ANCORA, El primer centre de dones de Barcelona celebra l’obertura d’un espai que ampliarà les seves instal·lacions

Aquest dissabte 3 d’octubre, amb una exposició i festa, el Centre Cultural de l’Àmbit de la Dóna ANCORA va celebrar l’obertura d’una nova instal·lació, situada al carrer Sant Eloi per realitzar les seves activitats. La instal·lació és propietat de l’Ajuntament de Barcelona, però el centre ha aconseguit fer-se amb la gestió.

Aquest nou espai significa una ampliació al que anteriorment el centre ANCORA ja tenia. Així ho va explicar María Ortega, presidenta de l’entitat la qual va assenyalar que l’espai anterior els resultava massa petit per a les activitats que normalment realitzen.

“Quan vam venir a aquest barri l’any 1997 hi havia uns locals que eren de l’Ajuntament, llavors ens van cedir un perquè el nostre estava al Polvorí… i l’altre, després de negociar al final ens ho ha cedit l’ajuntament, que és el que inauguren avui”, va expressar Ortega.

La celebració es va realitzar en els jardins d’Elías Ortiz i als locals del centre Ancora. A l’acte va participar el grup Chanela, abans va haver-hi una demostració de kung fu i al final una classe de Zumba. En un ambient molt distès es va compartir una xocolatada i en una projecció amb diapositives es va exposar als assistents l’inici d’aquest centre fa 64 anys. “Va ser el primer centre de dones de tota Barcelona, va néixer en època franquista per defensar i empoderar a les dones”, va assenyalar Ortega.
El Centre ANCORA conjuntament amb l’Associació de Veïns Illa Metalco gestionaran tots dos espais. Encarna Satore, Vicepresidenta del Centre va informar de les activitats que ofereixen.

Entre les de millor acolliment està el taller de patchwork: “És un tipus de costura amb puntades i trossets de tela que es van unint, es fan dibuixos o lletres”. En aquest taller van haver d’obrir llista d’espera posat que en el grup ja hi havia 21 persones inscrites.
També ofereixen tallers i cursos de kung fu, bioenergética, reflexologia, reiki, moviment expressiu, restauració de mobles, ceràmica, intercanvi de*manualitats, cuina amb microones, metafísica, cercles de sanació, entre altres activitats i tallers de dansa.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.