L’Ajuntament activa el pla d’emergència per a neu i gel

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dimarts el Pla d’Emergència Municipal per a Neu i Gel (PAEM) en fase d’alerta per nevades, davant la previsió meteorològica que assenyala la possible presència de precipitacions en forma de neu en cotes altes de la ciutat comtal.

A més, els equips d’Hàbitat Urbà- Medi Ambient i Serveis Urbans estan disposats per escampar sal i retirar neus. A Barcelona, en total, hi ha 105 contenidors de sal des del principi de l’hivern – per a l’ús de veïns i particulars – i 590 tones emmagatzemades -per a l’ús dels professionals municipals-. Els contenidors, estan repartits per la zona alta de la ciutat (districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris) els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, i en total hi ha més de 72 tones de sal repartides en espais estratègics de la ciutat. Aquests contenidors estan a disposició dels veïns.

A més, el PAEM per Neu i Gel preveu la mobilització dels recursos de l’àrea d’Hàbitat Urbà – Medi Ambient i Serveis Urbans, mentre que també es manté l’alerta pel que respecta als Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana.

L’Ajuntament de Barcelona activa aquest dimarts el dispositiu d’operació Fred en nivell 2 per la previsió que les temperatures puguin ser iguals o inferiors als zero graus. L’actuació s’adreça a les persones sense sostre que viuen al carrer perquè acceptin voluntàriament allotjar-se en els equipaments municipals. Per primera vegada s’habiliten les 108 noves places del Centre d’Estades Breus al Poblenou.

Operació Fred

El consistori ha alertat el nivell 2 de l’operació Fred, una acció que suposa el reforçament de l’equip d’emergència del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) perquè es puguin reallotjar en un centre les persones que dormen al carrer. El dispositiu compta amb vuit vehicles, 18 voluntaris de Creu Roja i 28 professionals del CUESB, que guiaran les persones sense sostre fins als centres d’acollida, seguint els recorreguts dissenyats per Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament.

S’han posat a disposició d’aquesta operació un total de 183 places, habilitant 108 en el Centre d’Estades Breus al Poblenou, que se sumen a les 75 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències, obert l’1 de desembre i que estarà durant tot l’hivern.

Consells bàsics en cas de nevades a la ciutat

L’Ajuntament recomana que, en el cas que nevi, s’eviti l’ús del vehicle particular, sempre que sigui possible, i utilitzar el transport públic, sobretot el metro. També és molt rellevant evitar circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola. Com a actuacions preventives i de cura dels edificis i les comunitats de veïns, el consistori recomana no mullar els carrers per evitar la formació de plaques de gel, i no llençar neu acumulada als terrats, terrasses i balcons en cas que n’hi hagi- cap a la via pública.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.