Gran èxit de la campanya d’estiu del Banc d’Aliments arreu de Catalunya

RAQUEL MARTÍNEZ |

El passat 1 de juny el Banc d’Aliments  va engegar la campanya “La fam no fa vacances”, amb dos objectius que en finalitzar són totalment acomplerts. D’una banda es volia fer una recollida d’aliments on participessin empreses i ciutadans, en benefici de les persones que més ho necessiten; i de l’altre conscienciar la ciutadania d’aquesta necessitat social i mantenir  la col·laboració del Banc d’Aliments i altres entitats benèfiques durant tot l’any. La campanya ha funcionat arreu de Catalunya, a través d’entitats que s’han sumat per a recollir els aliments, preparar activitats i fer-ne difusió. La resposta dels ciutadans ha sigut un gran èxit, ja que a través de les 600 activitats de tot tipus organitzades (culturals, esportives,…) i de donacions d’empreses el Banc ha aconseguit recaptar 350.000 quilos d’aliments. Aquest 350.000 quilos d’aliments es destinaran a les diferents entitats receptores, que a un nivell més local i proper reparteixen els productes entre els qui els necessiten. A més dels productes bàsics que s’acostumen a demanar (arròs, pasta, llegums secs, oli i llet), que es poden conservar fàcilment, ara es reparteixen també aliments refrigerats gràcies a la nova ‘’xarxa del fred’’, que a més s’ocupa d’equipar les entitats amb  congeladors on emmagatzemar els productes. Aquestes mateixes entitats fan un recompte dels beneficiaris per tal de poder esbrinar a quanta gent arriba la solidaritat del Banc d’Aliments, i si en cal més.

Cal remarcar el paper de l’empresa Danone, que ha aportat 26.000 quilos dels seus productes, a més de donar material per als magatzems, seguretat i prevenció de riscos. A part d’això, l’empresa va fer una recollida d’aliments externa –entre els ciutadans- i una altra interna –entre els treballadors- i va posar algunes instal·lacions a disposició del Banc. Així, Danone reforça les seves aportacions a la organització, que superen els 10 milions d’aliments bàsics a l’any. A part d’aquesta, moltes altres empreses ajuden normalment al Banc d’Aliments, amb la donació d’aliments excedents, sobrants, que estan fora de temporada o que simplement es destinen a fins solidaris; o amb donatius econòmics, materials, o recursos humans en forma de voluntariat corporatiu. Aquesta col·laboració té també diversos avantatges per a les empreses (econòmics, fiscals, ecològics…), per tant, tothom i surt guanyant.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada