De pioners a la cua d’Europa

La Xarxa Federica Montseny treballa per assessorar a les dones en temes legals, mèdics i idiomàtics

Associació Benestar i Desenvolupament

descarga (2)

Tornem endarrere. El projecte de Llei de l’avortament proposat pel govern espanyol ens situarà en aquelles èpoques en què les dones havien de marxar a Europa per avortar o bé, encara pitjor, fer-ho en la clandestinitat i per tant exposades a tota mena de riscos per la seva salut. Tornarem endarrere.

Quan les dones amb recursos buscaven la solució en països veïns on les legislacions són més obertes. Per tal de garantir l’accés lliure a l’avortament per a totes les dones, independentment de la seva capacitat econòmica, diversos col•lectius feministes han posat en marxa la Xarxa Federica Montseny, en honor a la primera dona ministra europea i anarquista que va aconseguir tirar endavant el projecte de llei de l’avortament a Espanya al 1937. Es pretén crear una xarxa entre diferents ciutat europees, sobretot en aquells països amb lleis més permissives, que treballin de manera col•laborativa per acompanyar i assessorar en temes legals, mèdics i idiomàtics a les dones que es traslladin per poder avortar.

Inclús a través de la pàgina web es pot tenir accés a una borsa d’allotjaments en llars de persones voluntàries, per tal de reduir les barreres econòmiques del viatge. Tornem endarrere. L’experiència d’ABD, en matèria de salut sexual i reproductiva ens fa pensar que les lleis restrictives no disminueixen el nombre d’avortaments, però en canvi si que provoquen que les dones sense recursos econòmics ho facin en pitjors condicions. No podem oblidar que l’actual proposta no només  inclou la interrupció voluntària de l’embaràs sinó la prevenció i educació afectiva i sexual, sense dubte el mecanisme més eficaç per reduir el nombre d’avortaments.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.