Comencen les obres de remodelació dels Jardins de Ca l’Alena

EVA ALBIOL |

Des del passat mes d’agost s’han iniciat els primers treballs dels nous Jardins de Ca l’Alena, situats a l’interior de l’illa d’habitatges que configuren La Capa. Les obres de remodelació d’aquests jardins, contemplades a la Llei de Barris de 2010,  duraran 5 mesos i suposaran una inversió de 655.000 euros.

Durant aquest temps es col·locarà als jardins  un paviment de formigó amb colorant groc i es pintaran els murs, intentant, així, donar una imatge de conjunt a l’espai. També s’hi farà un camí transversal que unirà els edificis on es troben  els equipaments del Casal de Barri de la Vinya i la ludoteca municipal amb els Jardins del Pont Romà. Segons ha informat l’Ajuntament, aquest nou projecte “permetrà crear un espai que potenciarà  i dinamitzarà les activitats del barri gràcies a la reordenació del terreny i la racionalització dels recorreguts, tant dels existents com els de la nova creació”.

A banda dels nous paviments i recorreguts, la remodelació també inclourà la renovació de tots els elements i la instal·lació d’alguns de nous. Així se substituirà l’enllumenat , l’ enjardinament , gràcies a la plantació d’arbrat, plantes arbustives, entapissats i gespa, i també el mobiliari urbà. S’instal·laran cadires, bancs, papereres, espais de jocs infantils i també un circuit saludables per a les persones més grans. També s’hi col·locarà una nova xarxa de drenatge i reg, una font d’aigua potable i un quadre elèctric amb escomesa de baixa tensió que permetrà la celebració d’esdeveniments ciutadans als jardins amb totes les comoditats.

El regidor del districte, Jordi Marti, ha celebrat  que “per fi aquest espai públic tindrà la qualitat necessària perquè els veïns se’l facin seu, li treguin el màxim rendiment i el converteixin en un punt de trobada ple d’activitats del barri de La Marina del Port”.

Satisfacció majoritària dels veïns

Abans de tirar endavant aquest projecte de remodelació, el Districte de Sants-Montjuïc ha recollit les aportacions i propostes dels veïns i les entitats del barri. Així, s’ha fet una reunió amb el Casal de Barri de la Vinya per conèixer les seves necessitats i alhora programar les activitats que aquest casal durà a terme als nous espais exteriors.

Tant la Capa com n’Alena són noms de les empreses públiques que entre els anys 30 i 70 del segle passat van tenir una serradora de fustes en aquest indret. D’acord a les previsions de l’Ajuntament les obres finalitzaran el desembre del 2013.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.