Els carrers Aviador Duran, Aviador Franco i Aviador Ruiz de Alda es remodelaran per convertir-los en carrers de plataforma única

Els carrers dels aviadors (Aviador Duran, Aviador Franco i Aviador Ruiz de Alda) configuren una petita zona de carrers amb voreres estretes que canviarà de fesomia urbana, amb aquesta transformació, que suposa una inversió d’1,2 milions d’euros.

Aquests carrers són de voreres estretes i tenen una configuració urbana que actualment els fa poc accessibles i incòmodes per passar-hi. Amb la transformació, aquesta petita zona de la Marina del Port millorarà l’accessibilitat i el pas de persones, i mantindrà amb prioritat invertida, el pas de vehicles a velocitat molt reduïda, en fer-ho per carrers sense voreres elevades. 

Les obres, que es desenvoluparan a partir del mes de setembre, un cop passada la festa de la trepitjada de raïm, tenen un caràcter global, per tant, preveuen també una intervenció en la xarxa de clavegueres, en la xarxa d’il·luminació pública, en el mobiliari i en el camp del verd urbà i les xarxes de serveis que discorren aèries. Tots aquests petits canvis, junts, produiran un canvi de paisatge notable. La inversió que s’hi farà suma 1.259.116 euros.

En el cas del carrer de l’Aviador Duran, que té 5 metres d’amplada entre façanes, la intervenció preveu per una banda renovar el col·lector del clavegueram, i remodelar el carrer amb llambordes. En aquest carrer els nous fanals s’instal·laran a la façana dels edificis, i no es plantaran arbres. 

Al carrer de l’Aviador Ruiz de Alda la intervenció és diferent segons el tram afectat. En el tram entre la cruïlla amb el carrer Aviador Duran i la confluència amb Aviador Franco, d’una amplada que oscil·la entre els 8,10 metres i els 6 metres, s’hi elimina l’estacionament de vehicles i es pavimenta amb plataforma única i s’hi instal·len pilones per delimitar l’espai que serveix de vorera. No s’hi instal·laran tampoc fanals a les voreres, sinó que quedaran instal·lats a les façanes.

Pel que fa al tram entre la confluència amb Aviador Franco i la cruïlla amb el carrer dels Alts Forns, l’amplada del carrer, de 6 metres, no permet mantenir el cordó d’estacionament però si possibilita la plantació d’una filera d’arbres. 

El carrer de l’Aviador Franco també s’urbanitza en plataforma única separant la part que seria de vorera amb pilones de la part de la calçada. Es preveu la plantació d’arbres i la instal·lació de fanals. 

Tres placetes

Els carrers dels tres aviadors de la Marina del Port tenen una configuració urbana que genera tres placetes. Aquestes tres placetes també està previst que siguin reurbanitzades amb aquest projecte. Es pavimentaran de nou i s’hi instal·larà mobiliari urbà nou, atès que l’actual està deteriorat. En el cas de la placeta triangular més interior de l’àmbit, la intervenció serà molt més integral: se n’amplia la superfície, se substitueixen els elements d’urbanització com paviments, mobiliari urbà, enllumenat públic, etc. També s’hi generarà un gran parterre enjardinat que tindrà una superfície de 103 m2.

Fotografies: Pla de Barcelona

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.