Arrenca la Setmana de la Ciència a la Marina

@lamarinaviva

La Marina dona la benvinguda, un any més, a la Setmana de la Ciència, un cicle de tallers i activitats que tenen l’objectiu d’apropar la ciència a totes les edats. Organitzades per la Marina Viva, les jornades porten itineraris, treballs manuals, jocs interactius entre d’altres. La col·laboració dels equipaments i centres cívics del barri han fet possible la organització de les activitats que s’exposen a continuació. 

Ciència per la mà a la Candel
Del 14 al 18 de novembre a les xarxes socials
Durant tota una setmana, la Biblioteca Francesc Candel us recomana els millors llibres de divulgació científica.

Jocs de taula amb ciència
Dimarts 15 de novembre, a les 17.30 h, a la Ludoteca Casa dels Colors
Just sortits del forn, arriben els millors jocs de taula plens de ciència per aprendre i divertir-se de la millor de les maneres.

Taller: Calidoscopi casolà
Dimarts 15 de novembre, a les 18.30 h, al Servei de Dinamització d’Infants i Adolescents “Imagina’t”
Voleu aprendre a fer un calidoscopi amb materials reciclats i molta imaginació? En aquest taller explicarem com fer-ho, pas a pas. Podreu veure impressionants figures geomètriques creades per tu!

Taller: Light painting
Dimecres 16 de novembre, a les 17.30 h, a la Ludoteca Casa dels Colors
Heu dibuixat mai amb llum? I sabeu com seria pintar amb llum el moviment? Proposem un taller d’experimentació en el qual, a partir del joc amb la llum, crearem imatges màgiques amb la fotografia.

Introducció a l’electrònica amb Arduino (*)
Dijous 17 de novembre, a les 17.30 h, al Punt Multimèdia la Marina
A partir de 8 anys. Has sentit a parlar sobre l’Arduino, però no tens idea de què és ni com funciona? En aquest taller aprendrem algunes nocions bàsiques d’electrònica mentre fem un petit projecte.

Matemàgia (*)
Dijous 17 de novembre, a les 19.30 h, al Centre Cívic Casa del Rellotge
A partir d’11 anys. Espectacle-conferència amb el Mag Stigman al voltant de la màgia de les matemàtiques i de les ciències exactes.

Itinerari cultural: Dones i ciència (*)
Divendres 18 de novembre, a les 10 h, Sortida des del Centre Cívic La Cadena
Parlarem de dones locals i internacionals, inventores, científiques, alquimistes i farmacèutiques, doctores en medicina, etc. Descobrirem coses inèdites, sorprenents i, per a molts, desconegudes, de dones de la ciutat d’una manera molt amena i divertida.
Preu: 5,17 euros. Amb la col·laboració d’EllaTours Barcelona.

Cursa de leds
Divendres 18 de novembre, a les 18 h, a l’Espai Jove Química
Imagines fer una cursa de leds com si es tractés d’un escalèxtric? Descobrirem quin muntatge hi ha darrere i jugarem plegades. Amb la col·laboració del Punt Multimèdia la Marina.

Joc de taula: Science Escape
Divendres 18 de novembre, a les 18 h, a l’Espai Jove Química
Joc que simula una scape room de debò. L’objectiu és superar les quatre aventures en menys d’una hora cadascuna resolent enigmes, jeroglífics, endevinalles, sudokus i mots encreuats.

Gimcana científica familiar
Dissabte 19 de novembre, a les 11 h, als jardins de la Mediterrània
A partir de 6 anys. A través de diferents proves científiques, anireu guanyant punts i descobrint qui hi ha darrere de cada experiment científic. Els que omplin el passaport amb totes les proves completes obtindrà un premi.

Activitats coordinades per La Marina Viva, amb la participació de l’Espai Jove Química, el Centre Cívic La Cadena, el Centre Cívic Casa del Rellotge, la Ludoteca Casa dels Colors, la Biblioteca Francesc Candel, el Servei de Dinamització d’Infants i Adolescents Imagina’t, el Punt Multimèdia La Marina i el suport del Districte de Sants-Montjuïc.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.