Tot a punt per a la Nit de l’Havanera a les Fonts de Montjuïc

Aquest dissabte, 3 de setembre, a les 20:30, els barcelonins tenim l’oportunitat de gaudir de  la XXXII Nit de l’Havanera a les Fonts de Montjuïc que comptarà amb l’actuació dels grups: Havaneres de Montjuïc, Son de l’Havana, Barcarola i Folk Montjuïc, aquest últims, amfitrions i organitzadors de l’esdeveniment.

Enguany la conducció i presentació de l’acte té especial rellevància ja que és a càrrec d’un especialista en havaneres, en Gerard Carrión, presentador del programa Sons de la Terra a Ràdio Estel, espai dedicat al món de l’havanera, el cant de taverna i la música tradicional catalana.

Així mateix, l’associació la Marina Viva col·labora en l’escenografia que, com cada any, llueix molt amb la monumentalitat de l’Avinguda Maria Cristina i les Fonts de Montjuïc. Una nit màgica i plena d’emocions que només la música i  l’ambient, únic, fa possible. Per acabar i com mana la tradició, tothom podrà gaudir del rom-cremat.

A més a més, la Isabel Valiente, presidenta d’agrupació de Folk,  explica que estan especialment animats ja que després de les limitacions que va imposar la pandèmia hi ha moltes ganes del retrobament entre els grups i els seguidors d’aquest gènere.

Les Havaneres van sorgir a Cuba durant el segle XIX. Gràcies al seu ressò social, l’any 1966 es va iniciar la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell i per primer cop tenien un reconeixement de més alt nivell. Trenta anys després, un altre impuls cap endavant, la creació de la Fundació Ernest Morató per investigar la trajectòria havanerística en tota la seva extensió i  que acabaria aportant la popularitat que té el gènere a Catalunya.

L’any 1990 des del barri s’aposta per aprofitar una un escenari com les Fonts de Montjuïc que rep la complicitat del Districte i moltes associacions i grups culturals que la fan possible.

Dissabte llavors tornarem a corejar cançons com “el meu avi”, “el llop del mar”, “la bella Lola”… melodies que continuen emocionant a diverses generacions.  

 Acosteu-vos-hi!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.