Infants de l’escola Can Clos impulsen un arxiu biodinàmic de Montjuïc

Durant mesos els infants de l’escola Can Clos han realitzat activitat relacionades amb la botànica de la muntanya de Montjuïc per aprendre sobre les plantes medicinals o conèixer la història d’alguns llocs, com el camí de l’Esparver (antic espai agrícola dels barris de la Marina). Un singular indret en què el repte va ser observar el cicle de les herbes, fer passejades de reconeixement per la zona i aprendre el nom d’algunes de les plantes que creixen a la muntanya: la vinagrella, la calaminta o el lletsó. Tot amb l’objectiu que els més menuts prenguin consciència del pas del temps en la natura i en les plantes, i com els veïns i les veïnes intervenen en la modulació del paisatge…

Aquesta activitat ha servit per conscienciar als joves del tresor natural de què gaudim a la Marina, on creixen plantes autòctones, medicinals o comestibles. Tots els aprenentatges ara es comparteixen en aquest “Arxiu Biodinàmic de Montjuïc” que es va presentar a la biblioteca Francesc Candel, el passat 18 de maig, amb l’objectiu de seguir ampliant i compartint aquest coneixement amb la resta del barri.

És el resultat d’una tasca de recerca feta pels alumnes conjuntament amb el projecte Memòria Viva de la cooperativa la Fundició, que treballa per incidir en la recuperació de la memòria popular.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.