L’obtenció de la llicència d’edificació de la promotora immobiliària AQ Acentor suma l’inici de dos nous edificis residencials

Continua la urbanització del Prat Vermell

A poc a poc es comença a albirar el nou dibuix urbà del Prat Vermell. A les edificacions acabades, algunes de les quals ja estan habitades, ara se suma l’inici de la construcció de dos nous edificis residencials que impulsa la promotora immobiliària AQ Acentor (Aquila Capital). Això és possible gràcies a l’obtenció de la llicència d’edificació de les seves dues primeres promocions residencials, Lisboa i Berlín, part del projecte d’AQ Urban Fira, aconseguida a finals de juliol i que li permetrà reactivar tot el seu projecte.

La promotora contempla el desenvolupament de més de 680 habitatges de totes les que integraran la nova zona, de les quals unes 480 oferirà en venda lliure i més de 190 seran habitatges protegits. En concret, aquests dos primers edificis, Lisboa i Berlín, introduiran més de 30 habitatges protegits i prop de 110 en venda lliure. Així mateix, la promotora desenvoluparà altres tres immobles residencials i un altre d’oficines d’uns 15.000 m2.

En el seu conjunt, invertirà entorn de 270 milions d’euros i generarà entorn de 3.000 llocs de feina directes i indirectes amb la seva activitat, 800 dels quals estaran vinculats amb la promoció dels edificis Lisboa i Berlín. Els treballs previs i d’adequació d’aquests van arrencar el mes de maig. Per això, després de l’obtenció de la llicència d’edificació de les seves primeres promocions ha estat possible començar els treballs a l’agost.

El desenvolupament del projecte seguirà les directrius per a complir amb el criteri del reconeixement internacional BREEAM. Segons la promotora, tots els immobles aconseguiran una certificació d’eficiència energètica amb qualificació ‘A’ i s’incorporaran a la nova xarxa d’aigua regenerada impulsada per l‘Ajuntament de Barcelona, que, mitjançant processos de regeneració, permetrà el seu aprofitament sostenible amb una aplicació directa o indirecta.

Així mateix, els habitatges es connectaran a Ecoenergies Barcelona, que subministrarà la producció de fred i calor per a climatització i aigua calenta sanitària (ACS). Es busca així uns edificis sostenibles, més respectuosos amb el medi ambient i una optimització dels costos de consum per a les comunitats de propietaris.

El projecte d’AQ Urban Fira s’emmarca en el pla de regeneració urbana aprovat per l’Ajuntament de Barcelona, que contempla el desenvolupament del qual en la pràctica és un nou barri d’unes 75 hectàrees i on es preveu que arribin a viure fins a unes 30.000 persones. És el desenvolupament urbà més gran posat en marxa en l’actualitat a la Ciutat.

La promotora destaca la seva aposta de les noves edificacions per l’accessibilitat a serveis culturals, educatius i recreatius pròxims a la zona. També destaca la proximitat d’instal·lacions com el recinte Firal, el parc de Montjuïc (i tots els seus espais esportius), el Museu Nacional de Catalunya o la presència de l’escola de negocis IESE.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.