Les entitats i veïnat de la Marina es reuneixen amb el diputat del PSC Ferran Pedret

La reunió va concloure amb el compromís de respondre a les demandes efectuades i la visita de Jaume Collboni al barri

Text: Andrea Bello i Yohany Limpias

Una vintena de persones, entre membres d’entitats i associacions de veïns i veïnes van assistir a la reunió realitzada amb el diputat al Parlament de Catalunya pel PSC, Ferran Pedret, a la seu de l’Associació de veïns i veïnes de Can Clos, el 23 de març.

Organitzada per la Coordinadora d’Associacions veïnals i de comerciants de La Marina i l’Associació de Mitjans de Comunicació Local, és la primera d’un seguit de trobades que tenen l’objectiu d’aproximar els representats polítics amb capacitat de decisió i responsabilitats de govern tant de la Generalitat de Catalunya com de l’Ajuntament de Barcelona a la realitat social i econòmica dels nostres barris. Alhora fer-los arribar les preocupacions, reivindicacions i propostes estratègiques per aconseguir compromisos que mirin cap a un futur transformador i amb la necessària complicitat ciutadana.

L’Associació de veïns i veïnes de Can Clos va ser l’amfitriona. Des de la Coordinadora d’Associacions es va presentar un document amb les principals reclamacions, algunes de les quals es porten demanant des de fa anys, com programes de feina que donin sortida al jovent, la construcció d’una piscina municipal, la reforma del Passeig de la Zona Franca o la concreció del Centre d’Atenció Ciutadana (CAI), que apropi els serveis públics a tot el veïnat. També l’Associació de Comerciants va proposar la creació d’una escola professionalitzada que respongui a les necessitats del barri i el vinculi a infraestructures com el Port de Barcelona.

Durant les dues hores que va durar la reunió els assistents van explicar la seva visió del moment actual, així com les propostes i les demandes que des de les seves entitats o nuclis veïnals es venen treballant.Moltes de les propostes i reivindicacions presentades eren de caràcter local, i per tant, competència de l’Ajuntament de Barcelona. Com a resposta Pedret es va comprometre a fer arribar aquestes demandes i organitzar pròximament una reunió amb l’equip del tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i a ser possible, amb en Salvador Illa.

El representant parlamentari  va incidir que des de la Generalitat també es pot fer molta feina per ajudar els barris “hi ha temes com educació i sanitat que afecten directament als barris, nosaltres a més ens agradaria recuperar el que hi havia abans que entrés Convergència que és la Llei de Barris, que significava una gran inversió pels barris de tot Catalunya”.

Finalment, el diputat va fer el compromís de donar una resposta a tots els plantejaments realitzats, “intentaré en la mesura del possible que em diguin què es farà, que no es farà i si alguna cosa no es pot fer que s’informi del perquè, des del PSC volen treballar perquè cada barri sigui ciutat i per tant barris com La Marina han de tenir qualitat en transport, serveis i equipaments”.

Consultats els assistents, han valorat molt positivament la trobada. Abdó Florencio, de la Coordinadora, explicava que “la reunió va anar bé, i les entitats van poder explicar i manifestar totes les seves queixes i demandes”.  Al seu torn Toñy Fernandez d’Estrellas Altas, destacava positivament la participació i creia que “seria interessant que puguin venir altres polítics per escoltar les necessitats del barri de La Marina”. Rosalia Fernández, presidenta amfitriona, coincidia que la trobada és una primera de moltes altres que haurien de ser més regulars amb les diverses forces polítiques però amb una dinàmica de concreció, compromís, reconeixement mutu i feina conjunta” 

Encarni Aranda i Juan Antonio Reyes, tots dos responsables de relacionament institucional de l’AMCL i organitzadors de l’acte, conjuntament la Coordinadora, insistien en la importància de realitzar anàlisis compartits entre el veïnat i els representats polítics. “És important teixir complicitat en funció dels interessos i les necessitats que tenim com a barri, la gent ha marxat satisfeta de la reunió” expressava Aranda. “Ens espera una crisis de dimensions descomunals i caldran molts esforços de tots els actors socials, el veïnat en som un d’important i no hem d’esperar, sinó actuar i ser propositiu amb qui té poder de decisió i vol escoltar-nos”, afegia Reyes.

La reunió va durar dues hores i va concloure amb el compromís de donar resposta efectiva a totes les reclamacions en una següent trobada amb d’altres representats polítics del PSC.

Entrevista amb Ferran Pedret valorant la reunió: 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.