La premsa internacional posa un ull a Can Vies

Miquel Vera | Els aldarulls que han acompanyat el desallotjament del Centre Social Autogestionat de Can Vies, poc a poc, s’obren camí entre els temes d’interès per la premsa, tan nacional com internacional. No és la primera vegada que Barcelona apareix com una ciutat de manifestacions que acaben amb càrregues policials davant la violència d’alguns dels protestants. Aquestes situacions generen unes imatges de gran impacte, que interessen allò més a les publicacions periodístiques d’arreu del món, a continuació en fem un breu repàs.

Estats Units

Als Estats Units, grans televisions com l’ABC es fan ressò del que passa a Can vies titulant; “Xoc de la Policia espanyola amb els manifestants pel desallotjament a Barcelona”, acompanyen la noticia amb una imatge d’uns contenidor cremant-se.

Una altra televisió de gran audiència com la FOX titula: “25 arrestats a la tercera nit d’aldarulls a Barcelona” La noticia també explica el context de les manifestacions, sorgides del desallotjament d’un centre social ocupat.

Rússia

Els mitjans russos també donen importància a allò que està succeint a Can Vies, concretament “The Voice of Russia” explica:  “La policia espanyola carrega contra els joves que van atacar les seves furgonetes amb focs encesos en una segona nit de disturbis per l’enderrocament d’una popular centre social a Barcelona”.

Singapur

Les televisions asiàtiques es far ressò dels disturbis a la capital catalana, per exemple, el canal d’informació d’abast continental “Channel News Asia” explica: “Trenta persones van ser detingudes i altres 14 ferides quan la policia es va enfrontar amb joves que llançaven pedres en una tercera nit de disturbis provocats per un desallotjament okupa a Barcelona”.

França

Si ens n’anem més a prop, els mitjans francesos mostren la seva preocupació per allò que està passant al districte de Sants Montjuïc, concretament, “Le Figaro” titula: “Incidents a Barcelona després de l’evacuació d’un casa ocupada icònica”, per la seva banda “Le Monde” es mostra més contundent; “Un districte de Barcelona en flames després d’evacuar un centre social popular” i acompanya l’article d’un mapa i diverses fotos.

 

 

 

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.