Associacions i comerciants impulsen una campanya solidària de recollida d’aliments al barri

Text i fotografies: Alejandro Flores

Les cues de persones i famílies que han hagut de demanar ajuda per poder alimentar-se no para de créixer malgrat els ajuts anunciats per les administracions. Davant aquesta realitat, les entitats associatives fa dies que han decidit mobilitzar-se i actuar-hi organitzant un repartiment d’aliments a les famílies més necessitades. 

“Ens hem trobat situacions en les quals les famílies no tenen res per menjar, famílies amb tres nens que porten una setmana menjant arròs blanc”, explica la presidenta de l’Associació de Veïns de Can Clos, la Rosalia Fernández, portaveu del grup d’ajuda social de La Marina. És així com més de 150 famílies del barri s’han beneficiat de la solidaritat dels veïns, entitats i comerciants locals que, amb el suport del Banc d’Aliments i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC), han recollit productes de primera necessitat durant dos mesos.

Les Associacions de veïns i les entitats han hagut d’adaptar la seva activitat. Abans de la crisi les seves actuacions estaven més dirigides a dinamitzar i planificar les festivitats culturals per als veïns de La Marina. Ara, “quan la necessitat de la solidaritat és més important que mai”, han decidit dedicar els seus esforços en l’ajuda social a les famílies més vulnerables. “Hi ha molta necessitat. No sabem què passarà. Vam començar amb dues famílies i ara tenim 150”, comenta la Rosalia, que també ha ajudat en la planificació i recollida d’aliments i va ser una de les impulsores de la idea.

La comunitat gitana ha tingut un paper fonamental en la recaptació i aportació d’aliments, ja que ha aportat una part molt important dels aliments que s’han repartit. Les associacions han ideat un pla per recollir diners a les botigues i comerços del barri, i intercanviar-los per aliments que s’entreguen des de l’Església Evangèlica Filadèlfia al barri de Plus Ultra. 

La solidaritat que caracteritza els veïns i veïnes del barri, la col·laboració dels comerciants i l’esforç de les entitats ha estat la clau per sostenir en marxa la iniciativa, que continuarà activa davant la creixent necessitat, segons asseguren els organitzadors. 

La idea de fer el recapte d’aliments va sorgir de forma espontània fa un parell de mesos, quan els efectes de la crisi de la Covid-19 van començar a notar-se a les butxaques de molts veïns.  Ara la xarxa solidària al barri treballa com un grup d’ajuda social i està integrada per la Coordinadora d’associacions veïnals i de Comerciants de la Marina, la Unió d’entitats i els comerciants Poble Espanyol.

Podeu fer les vostres donacions als comerços: 

 

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.