Gimcana i una matinal esportiva per fomentar la sororitat i altres valors feministes, iniciativa del Centre Cultural Estrelles Altes

Yohany Limpias/Andrea Bello

Sororitat? Diu el diccionari que el terme es refereix al lligam estret que s’estableix entre dones basat en la solidaritat, el compartiment d’experiències, interessos, preocupacions… és a dir, a una fraternitat entre dones. Està format a partir del mot llatí soror, oris ‘germana’ i el sufix –itat amb el sentit de ‘qualitat de’, i la traducció literal seria “qualitat de germana”. Explicant-ho tot de manera acurada feien pedagogia les dones més joves del Centre Cultural Estrelles. I alhora llegien el seu manifest:

“La vida ha cambiado desde que sé que las mujeres no estamos en guerra, que cuando me siento mal encuentro el apoyo de una tía, una vecina, una amiga, una abuela, una compañera…nos apoyamos y sobretodo nos escuchamos. No nos juzgamos, no estamos en guerra…”

Les conselleres de barri Georgina Lázaro, Marina Berruezo i Lourdes Vidrier.

 

Aquest era el rerefons de la gimcana feminista (l’Equinaka) i la matinal esportiva Temps de dona, Temps d’esport, activitats que es consoliden en el calendari pel Dia de la Dona a La Marina, com ho han demostrat les més de 150 dones que es van apropar dissabte 7 de març a la Plaça de La Marina i el parc de Can Sabaté per participar-hi jugant, ballant o fent esport.

Enguany el lema de la trobada ha fet èmfasi en la paraula sororitat, com han remarcat les dones més joves de l’entitat i com ho explicava també a La Marina la Toñy Fernández, presidenta del Centre: “Les dones tenim complicitat, aliança, feminisme, germanor i unitat”, el lema que han imprès a les tradicionals samarretes que entreguen a les dones que participen de la trobada. Tota una declaració de què els valors feministes han arribat i que tenen la voluntat de romandre-hi.

Totes dues activitats han estat organitzades pel Centre Cultural Estrelles Altes, amb la col·laboració d’Ary Esport de la matinal esportiva.

L’acte també va comptar amb la presència de la consellera de Feminismes de Sants Montjuïc, Marina Berruezo, que ha admès estar impressionada per la participació i ha reivindicat el lema “L’ecofeminisme és la resposta”, de l’Ajuntament de Barcelona. També hi van ser presents les conselleres de barri Georgina Lázaro, de JuntsXCat i Lourdres Vidrier, d’Esquerra Republicana.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.