Les gestions cíviques dels casals de Sant Cristòfol i la Vinya es renoven al primer Consell de Barri del curs

Foto: Andrea Bello

Ahir es va celebrar a la Sala Pepita Casanellas el primer Consell de Barri del curs, que també va ser el primer de Marc Serra com a regidor del districte de Sants-Montjuïc.

La sessió va començar amb la presentació del procés de renovació de les vicepresidències i les comissions de seguiment del Consell de Barri. Qui estigui interessat a formar part d’algun d’aquests dos organismes, pot presentar la seva candidatura fins que se celebri la pròxima reunió de la comissió de seguiment, el pròxim mes de gener.

Tant les candidatures a la vicepresidència del Consell com a la comissió de seguiment s’han d’enviar al correu dte03_participacio@bcn.cat i es podran consultar a la pàgina web de Decidim Barcelona.

A continuació, el Consell de Barri va continuar renovant les gestions cíviques dels casals de Sant Cristòfol i la Vinya. Les dinamitzadores de tots dos casals van presentar els seus projectes de futur – que inclouen a col·lectiu com ara la gent gran, les dones o les famílies vulnerables – i van expressar la seva voluntat de treballar junts.

Per últim, es va obrir el torn de preguntes, en què els veïns i veïnes de la Marina es podien dirigir al regidor.

Marc Serra, a petició del veïnat, va començar explicant els objectius pels barris de la Marina durant aquest mandat, entre els quals es troben la millora del transport, el reforç del comerç de proximitat, l’ocupació dels més joves, la seguretat i l’habitatge. A més, Serra va assegurar que el govern municipal es compromet fermament a mantenir el Pla de Barris, ja que el regidor sosté que “és un projecte que ha costat, però que ha portat moltes coses bones al barri, com ara l’Espai per a Joves del Carrer Química o la nova pista de patinatge de la Plaça del Moviment Obrer”. A més, el regidor també es va comprometre a acabar aquest mandat amb un projecte de pacificació pel Passeig de la Zona Franca que partís de la base d’un procés participatiu, tal com va succeir amb el Parc Esportiu Urbà La Marina.

Cal destacar també que aquest va ser també el primer Consell de Barri en què les persones amb dificultats auditives podien sol·licitar una adaptació especial per poder seguir la sessió i els pares o mares amb infants els podien deixar en un servei d’acollida de criatures.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.