Al juny s’obrirà el nou centre per acollir infants i joves inmigrants a Barcelona a prop de Ciutat de la Justícia

El conseller de Treball Chakir ElHomrani inaugurant a Balaguer la divuitena edicio de la Fira d Entitats Laura Alcalde ACN

Text: Ricard Peña

La Direcció General de Atenció a l’Infància i l’Adolescència ha confirmat l’obertura d’un nou Centre d’Atenció Inmediata (CAI) a la Zona Franca, per evitar que els infants i joves arribats a Catalunya de manera irregular hagin de passar les nits amuntegats a les comissaries dels Mossos d’Esquadra.

L’objectiu és que aquest centre sigui el primer punt del procés legal, on se’ls faci les entrevistes inicials i s’identifiqui les seves necessitats amb condicions dignes. A partir d’aquest procés i en un termini d’hores, es traslladaran cap a d’altres centres de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). El centre també servirà per assegurar el reconeixement dels joves que hagin pogut escapar d’altres centres.

Arran l’augment de l’arribada de menors sense documentació durant els anteriors mesos, 775 entre gener i abril d’aquest any, la Generalitat ha ideat aquest nou espai que “no vulneri els drets dels infants i adolescents” i permeti el treball d’educadors i integradors socials amb els joves i ofereixi un lloc que doni tranquil·litat i estabilitat mentre esperen el següent pas cap a la seva integració.

La futura instal·lació s’ha plantejat per a ser edificada a un terreny de la Generalitat en  pròxim a la Ciutat de la Justícia, amb una capacitat per a entre 30 i 50 persones.

Cal destacar que els “MENA” (Menors Estrangers No Acompanyats) s’han tornat en un focus del debat sobre la immigració a Catalunya i la gestió resultant del govern de la Generalitat. L’augment de menors no identificats a la comunitat autònoma, 3.659 durant 2018, ha desbordat i trencat els mecanismes estipulats d’acollida i reinserció.

El Centre d’Atenció Immediata (CAI) a la Zona Franca donarà atenció als menors de la zona de Barcelona, que representen el 90% del total que arriben. A la resta de Catalunya, les comissaries continuaran realitzant la identificació.

El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha demanat no  criminalitzar aquest col·lectiu.

2 COMENTARIS

  1. […] La Coordinadora d’Associacions Veïnals i Comerciants de la Marina del Port i La Marina del Prat Vermell ha convocat una concentració aquest dilluns 20 de maig a les 19 de la tarda a la Plaça Marina. Sota el lema “Prou a ser el cul de Barcelona” molts veïns i veïnes s’han queixat per les xarxes de la proposta de la instal·lació d’un nou centre d’atenció immediata pels menors no acompanyats.  […]

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.