Sindicats i moviments socials protesten contra la precarietat i la privatització del SOC

Aquest matí diversos sindicats catalans i moviments socials de la Marxa de la dignitat s’han reunit entre les 11:00 i les 13.00 davant d’una quarantena d’oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per denunciar la precarietat laboral. En concret, del barri ha sortit la Marea Pensionista de la Marina/ZF, Jubilats de MINIWATT i l’Assemblea d’Aturats de la Marina ZF.

Durant la concentració, i segons el recompte de les Marxes de la dignitat, s’han ocupat 90 oficines d’aquest organisme a tota Catalunya i 9 a la ciutat de Barcelona.   A més, s’han fet càntics de protesta i s’ha repartit octavetes per tal d’explicar els usuaris presents el motiu de la concentració.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el seu homòleg a UGT, Josep Maria Àlvarez, s’han presenciat a l’oficina del Gòtic de Barcelona, acompanyats d’una cinquenta de persones. Allà, els dos representants sindicals s’han posicionat en contra de la privatització del SOC, per la qual les empreses de recol·locació cobrarien una comissió per cada aturat que tornés al mercat laboral. Ambdós asseguren que això comportaria una clara discriminació perquè s’ocuparien de les persones més ben formades, deixant de banda els majors de 55 anys i altres col·lectius amb més dificultats per accedir a un lloc de treball.

Tot i que la concentració no estava convocada en relació a la publicació ahir de l’Enquesta de Població Activa, sinó com a acte de continuitat de la Marxa de la dignitat del 22 de març, segons l’Aldo Reverte, membre de l’Assembla 15 M la Marina – Zf, les noves xifres continuen sent motius de reivindicació. “Les dades són contradictòries no es podran entendre com a positives fins que no hi hagi creació de llocs de treball, que és l’única forma de sortir d’aquesta precarietat”. La lluita sindical es concentra en la defensa d’un treball digne i el repartiment de l’ocupació amb jornades més reduïdes.

Álvarez i Gallego han instat la ciutadania a sortir al carrer aquest dijous 1 de maig per denunciar les polítiques de la Troica i dels governs central i català, i han criticat la valoració positiva que s’ha fet de les dades de l’EPA sabudes aquest dimarts: 840.000 aturats a Catalunya i 5,9 milions en el conjunt de l’Estat.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.