Alerta per unes esquerdes en edificis de la Plaça Sant Cristòfol

fissures
RICARDO BENETTI|

40 famílies afectades denuncien un error de construcció. Volen que la constructora i el Patronat de l’Habitatge es facin càrrec de la reparació.

Els veïns d’edificis de protecció oficial al voltant de la Plaça Sant Cristòfol han denunciat esquerdes en diversos habitatges i espais comuns. Els propietaris creuen que pot hi haver un error de construcció i exigeixen que la empresa constructora es faci càrrec de la reparació i que el Patronat Municipal de l’Habitatge actui d’intermediari.

Aquest edificis es van construir a finals dels 90 i fa uns anys van començar a aparèixer els problemes estructurals que, fins i tot, afecten a la mateixa plaça. Aquest espai mostra signes d’ enfonsament, amb despreniments de rajoles i fissures a la zona dels pàrquings. A més a més, s’han esquerdat rajoles i finestres de vidre de l’interior de l’edifici i es van desprendre teules del sostre.

Luis Lou, el president de la comunitat de l’edifici més afectat, el de la Plaça Sant Cristòfol 21-22, va informar que les esquerdes poc a poc han anat creixent i estenent-se per parets interiors i també per altres pisos. Moltes de les famílies que conviuen en aquest immoble, tenen por que l’edifici hagi cedit i que les esquerdes es reprodueixin.

 

Anys de lluita

La comunitat porta uns quants anys demanant, mitjançant cartes i burofax, que les autoritats de l’Ajuntament i del Patronat els escolti i que resolgui els problemes que presenta el immoble que els ha venut. Però la resposta sempre ha sigut nul·la, a excepció d’una vegada que els han rebut a la seu del Districte i els van dir que les demandes haurien de fer-les a l’empresa constructora. Els propietaris no accepten aquesta desvinculació ja que els habitatges són de protecció oficial i els van comprar al Patronat. Demanen que el propi Patronat sigui qui negociï la reparació amb l’empresa que van contractar per a la construcció de l’edifici.

El proper pas que farà la Junta Directiva de la comunitat serà el d’adreçar-se al Col·legi d’Arquitectes per que es faci una valoració de l’estat actual de l’estructura de l’edifici i es verifiqui si l’immoble pateix cap risc per a les famílies afectades. A més a més, també es posaran en contacte amb el Síndic de Greuges. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.