La campanya pel tancament del CIE de la Zona Franca informa: Màxima opacitat al CIE de la Zona Franca

Es denega una visita de Comissió independent de metgesses i advocades
 
Després  dels esdeveniments produïts en el CIE de Zona Franca de Barcelona durant  els últims dies, aquest matí del 3 de gener una Comissió independent de Drets Humans, integrada per metgesses i advocades, s’ha personat en el Centre d’Internament d’Estrangers per comprovar l’estat de les lesions dels interns. Les autoritats del CIE han denegat l’accés a aquesta delegació, evidenciant un cop més l’opacitat de la institució.
Aquest  matí, una Comissió de Drets Humans de la Campanya Tanquem els CIE  s’ha traslladat al jutjat per continuar informant dels darrers esdeveniments que s’han produït al CIE i sol·licitar de manera urgent  que es brindés assistència mèdica a alguns interns que havien denunciat haver estat agredits durant els dies 31 de desembre i 1 de gener, però no van ser atesos pels serveis mèdics. Davant  la impossibilitat de parlar amb els jutges per no trobar-se al Jutjat,  la comissió, integrada per metgesses i advocades, s’ha dirigit al CIE  de Zona Franca.
Els  mateixos interns han sol·licitat per escrit a la direcció del CIE  poder ser visitats per aquestes doctores en base al seu dret a la  integritat física i a l’assistència mèdica. Aquesta sol·licitud ha estat denegada i s’ha impedit l’accés al CIE de les doctores. Les  dues advocades que integraven la Comissió han pogut entrevistar-se amb els interns, escoltar la seva versió dels fets i comprovar algunes de les lesions. En  concret, una de les advocades s’ha entrevistat amb una persona interna  amb el nas trencat i una altra que li ha mostrat el cos ple de cops.
Cal  recordar que, almenys quatre de les persones que han denunciat les agressions, no han estat traslladades a cap centre hospitalari per reconèixer l’abast de les lesions. A  més, hem tingut coneixement que una de les persones que va denunciar  lesions greus – una fractura a la cama – i que fa menys d’un mes va ser  testimoni en el procés judicial que es va seguir per la mort del ciutadà armeni Aramis Manukyan, Alik, ja ha estat deportada.
Davant  la ineficàcia dels mecanismes de control del Centre d’Internament  d’Estrangers, i la manca de transparència dels CIE, més que mai apel·lem a la mobilització ciutadana per assenyalar l’opacitat d’aquests centres i exigir el tancament immediat dels CIE. A  dia d’avui ha quedat més que demostrat que l’única garantia per al respecte dels drets de les persones internes és el tancament dels CIE. Per  això, convoquem a la manifestació del dissabte 11 de gener de 2014, a  les 16:30 h a la plaça Espanya i a les 17:00 h al CIE de la Zona Franca.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.