Prevista una residencia geriàtrica, centre de dia i centre de serveis socials als jardins de Can Ferrero

El pla especial urbanístic també pretén l’ampliació del centre cívic a la Casa dels Colors

Fe d’errates: A l’edició en paper de La Marina, s’ha publicat que l’impulsor del centre geriàtric i el centre de dia és l’Ajuntament de Barcelona. En realitat, qui ha impulsat aquesta iniciativa ha estat la Generalitat de Catalunya, mentre que l’Ajuntament de Barcelona ha promogut la creació del centre de serveis socials.

L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat una iniciativa per edificar els jardins de Can Ferrero, la qual es recull en el pla especial urbanístic i de millora urbana. L’objectiu d’aquest pla és ordenar l’interior de l’illa delimitada pel passeig de la Zona Franca i pels carrers dels Alts Forns de la Mare de Déu del Port i del Foc amb la re urbanització dels jardins i la ubicació d’un nou equipament assistencial per preservar l’interior i per oferir front a l’espai públic del carrer del Foc.

La proposta de l’edificació pretén definir la configuració d’un nou equipament de barri en base la necessitat d’ampliar el centre cívic actual, preveure la reordenació d’espais lliures, la seva accessibilitat i la seva interconnexió amb l’objectiu d’ajustar les qualificacions urbanístiques mantenint l’equilibri de sistemes i en especial, la superfície d’espais lliures.

L’equipament assistencial, que vol donar resposta a un gran nombre d’exigències funcionals, serà la residència geriàtrica que comptarà amb un total de 120 places disponibles. A més, permetrà una connexió fluida entre els espais verds i definirà el límit de l’illa. La planta residencial comptarà amb 4 plantes de 30 llits cadascuna. A la planta baixa (situada al nivell de Cal Sèbio) se situaran els serveis d’atenció centralitzats que representaran la part més pública de l’equipament (centre de dia). A la planta soterrània hi haurà els serveis d’hosteleria, els serveis de gestió tècnica, els serveis complementaris i l’aparcament. Les terrasses de la residència estaran vinculades amb les principals sales d’estar per aprofitar més la llum natural. Tots aquests serveis estaran impulsats per la Generalitat de Catalunya. A més a més, aquesta nova edificació també acollirà un centre de serveis socials, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona.

Les actuacions referents a aquest equipament tenen com a finalitat l’ajust de les condicions paisatgístiques als requeriments de les noves edificacions i la integració d’aquestes en el conjunt dels jardins Can Ferrero i Can Sèbio.

L’equipament cultural serà l’ampliació del centre cívic a la ludoteca Casa dels Colors, on es farà un petit edifici de forma quadrada de planta baixa i dues plantes que formaran part de l’ampliació vinculada al centre cívic La Casa del Rellotge. L’extensió d’equipament de la Casa dels Colors serà un volum que complementi la Torre del Rellotge, per tant hi haurà una relació entre els dos degut a la seva posició oposada a l’esplanada.

La ubicació triangular dels tres equipaments els dotarà de màxima independència i flexibilitat de funcionament. Les separacions entre els edificis facilitaran la integració de Can Ferrero amb el sistema d’espais verds del barri i a la vegada, permetran el contacte visual entre els habitatges que hi ha i les zones verdes de Cal Sèbio.

La resta de la superfície de l’àmbit PEUMU (que ocupa un total de 19.358 m2) quedarà lliure d’edificació amb la finalitat de mantenir l’equilibri de sistemes i en especial la superfície d’espais lliures. Es compensarà la reducció de superfície mitjançant la requalificació d’una franja d’aquesta.

Tot i que encara no s’ha començat aquest projecte d’edificació, aprovat inicialment l’any 2008, les edificacions i requalificacions es portaran a terme en un plaç aproximat de dos anys.

1 COMENTARI

  1. La residència per a la gent gran i centre de dia es va aprovar el 2005 no ara, impulsada per l’Ajuntament i la Generalitat i amb càrrec a aquesta darrera Administració. Des de l’Ajuntament s’està reclamant aquesta construcció acordada amb l’AAVV de Port i el mateix Ajuntament per a ser ubicada, en un principi, al solar existent més proper al carrer Mare de Deu de Port, que sempre ha estat considerat per a construir primer locals comercials i cinema i desprès modificat a la construcció d’un equipament sociosanitari. Al 2008 es mentenen els metres2 de l’edifici social al seu lloc inicial però els que corresponen a la residència es permuten damunt la pista de basquet. És manté l’acord d’un equipament sociosanitari acordat per veïns, administració i empresa. Ara es desencalla l’edifici a construir al solar de mare de deu de port però segueix sense data la residència doncs la Generalitat sempre ha estat argumentant la manca de recursos tot i que en els darrrers anys n’ha construit 4 de les 10 pendentes i totes elles en resposta a la reclamació global de l’ajuntament de la ciutat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here