L’Ajuntament detecta 863 punts amb problemes de neteja a la via pública

La tinent d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, informa que són “punts crítics” com contenidors desbordats, papereres en mal estat, presència de mobles i andròmines fora de l’horari de recollida i excrements de gossos, entre d’altres.

Les principals problemàtiques de la ciutat són els excrements dels gossos que ocupen un 48% de l’informe, el mal ús del sistema de residus urbà en bosses domèstiques un 35% i les industrials un 8% i l’abandonament de mobles i andròmines velles un 9%.

El consistori sosté que la campanya de sensibilització ha permès corregir males pràctiques de la ciutadania, identificar els comerços que gestionen incorrectament els residus que generen i millorar la percepció dels veïns i veïnes de la neteja de la ciutat.

Entre els indrets del nostre barri on hi ha hagut actuacions específiques destaquen els carrers Aviador Franco, Foneria, Mare de Déu de Port, Mineria, Platí i Química. On s’hi han actuat en 419 ocasions, amb el lideratge del carrer Mare de Déu de Port unes 279 vegades.

L’Ajuntament de Barcelona ha valorat positivament la tasca realitzada en aquest projecte i assegura que els mesos d’actuacions s’ha millorat la percepció als punts al llarg de la campanya i que s’agreuja mínimament a l’època d’estiu per l’ocupació dels veïns i veïnes als espais públics.

En aquesta primera fase de la campanya, de febrer a juny, 13.803 comerços han estat informats i s’ha fet el seguiment de mala pràctica. D’aquests, el 75%, 10.414 comerços han corregit  l’incompliment davant la presència dels informadors i el 25% restant, 3.389 comerços se’ls segueix fent seguiment i control.

Els informadors han realitzat un total de 50.122 visites d’informació general amb identificació dels establiments incomplidors, amb 3,65 visites de mitjana a cada comerç i fins a 13 visites fetes a un mateix comerç. En algun cas de comerç reincident en la mala praxis es realitza una reunió amb els responsables de la gestió dels residus i s’ha sol·licitat l’acció de la Guàrdia Urbana.

Sanz ha afirmat que la campanya s’estendrà fins al gener on hi haurà un nou informe.

Un centenar d’informadors

Uns informadors visitant a Ciutat Vella

El consistori ha determinat aquest mapa crític gràcies a la tasca d’un centenar d’informadors i sis coordinadors repartits per la ciutat des del passat mes de febrer que han desenvolupat un seguiment de l’incivisme a la ciutat.

Els informadors han interactuat amb 108.702 persones realitzant enquestes de percepció de la neteja a la ciutat, així com accions específiques sobre els excrements i orins de animals de companyia, mobles vells, els senglars que baixen a la ciutat o l’ús de papereres a la ciutat.

Com ha estat desenvolupat el projecte?

Per tal de fer un seguiment dels diferents indicadors de neteja, s’han establert uns punts de millora a tota la ciutat. Es considera un punt negre una localització concreta on de manera persistent es coneix l’existència d’alguna problemàtica de neteja, com ara contenidors desbordats, papereres en mal ús, presència de mobles i trastos vells hora de l’horari de recollida, excrements de gossos, etc… Diàriament es visiten aquests punts per fer-ne seguiment, detectar les problemàtiques associades i registrar la seva evolució.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.