La nova taxa sobre les begudes ensucrades a debat pels comerciants i veïns de la Marina

La Restauradora Mari Carmen aquest matí servint cafès al Bar Cafè i Més

El Govern català celebra la mesura que afectarà només a les begudes ensucrades, espera recaptar uns 41 milions d’euros l’any. Si fins a l’abril la llauna de cola costava al voltant dels 58 cèntims, a partir de maig ens suposa uns 62 cèntims a la butxaca, un increment del 7% del preu.

El gravamen és d’aplicació progressiva en dos trams, les begudes que concentrin entre cinc i vuit grams de sucre en 100 mil·límetres l’increment serà de 8 cèntims; passat aquesta mesura amb una concentració de sucre superior a la mateixa quantitat suposa uns 12 cèntims. Malgrat que pot ser que fins d’aquí uns dies no ho notem al tiquet és degut a que s’aplicarà als restauradors quan facin noves comandes i aleshores ho veurem reflectit a final de mes.

Estan d’acord que s’hauria d’aplicar a tot els productes que continguin sucre

En general els carrers s’hi respira descontentament i alguns desconeixença de la mesura i altres acusen la classe política autora de la mesura de negoci com afirmava la restauradora Mari Carmen del Bar ‘Cafè i més’ “És un negoci en cobert per ells (polítics). No és una mesura lògica i menys que l’apliquin només a aquest sector, si tant nociu són que ho retirin a l’igual que s’hauria de fer amb el tabac.” Preocupada afegeix “em molesta que només s’apliqui a Catalunya, crec que si s’ha d’aplicar em molesta que només sigui per als catalans i ens encareixi més les coses.”

“No em crec el discurs polític, no té res a veure per una suposada preocupació per la salut de la societat, mostra d’això ha estat el tracte de la cultura dels darrers anys.” Nelson Vera encarregat del Bar de l’Espai Musical de la Bàscula i locutor de l’espai de La Marina FM anomenat “La Gota”, afegeix “no crec que ens afecti negativament als restauradors, la gent seguirà consumint i no ens afectarà, no és cosa de preus, és una qüestió de caràcter personal sobre la seva nutrició.”

“Em sembla malament, no em sembla normal que s’incrementin, hi ha coses més importants com l’alcohol i el tabac que haurien de pujar més. Són impostos buscats expressament, hi ha substàncies pitjors que el sucre” deia Lali Hernández (Dona de fer feines) on ha afegit sobre que sigui una mesura aplicada només a Catalunya “em sembla pitjor, sempre som els primers per tot”.

“A casa no consumim, només en consumim quan vénen els néts” declarava Antonia Oyana (Pensionista), “s’hauria d’aplicar a tot el que contingui sucre, és una bestiesa que afecti les begudes i a les pastes, pastissos, no.”

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.