Menjar bé és el millor t’estimo

Dra. Inmaculada Gil Canalda. CAP Carles Ribas //

Com cada any el dia 28 de maig es celebra el Día nacional de la Nutrició i aquest any es dedica a l’alimentació durant l’embaràs i la lactància.

Uns hàbits de vida saludables junt a una dieta adecuada i un bon control de la gestació i de la lactància, son fonamentals per la bona salut tant de la mare com del fill que hi ha en camí.

Al llarg de la gestació, i fins i tot abans d’aquesta, l’alimentació de la mare es fonamental pel futur del bebe i pot condicionar un risc pel fill de patir certes malalties quan sigui gran, com la diabetis, la hipertensió…

Durant la gestació els requeriments nutricionals aumenten, sobre tot a partir del 2n trimestre i es mantenen durant la lactància, això no vol dir que s’ha de menjar per dos. Es inevitable guanyar pes pero no de forma excessiva i, per suposat , l’embaràs no es el moment apropiat per aprimar-se. L’augment de pes durant l’embaràs estarà relacionat amb el pes d’abans i, l’augment de la ingesta ha d’anar d’acord amb el pes.

Durant la gestació augmenten les necessitats de energía, proteïnes, àcid fólic i ferro i, de calç durant la lactància i hem d’adaptar l’alimentació a aquestes necessitats.

A continuació us indiquem les racions diaries aconsellades dels diferents aliments:

dia alimentació

 

A més a més, les coccions seràn sencilles, que facilitin la digestió: a la planxa, al vapor , saltejat, bullit, condimentat amb poca sal. Es rentaran be els aliments, no es consumiran llet ni formatges crus i el peix blau ha de ser de petit tamany per evitar toxiinfeccions alimentàries. Es farà exercici físic moderant, no es fumarà ni es pendran begudes alcohòliques i sí es pendran suplements de vitamines i minerals quan ho aconsettli el metge.

Seguint totes aquestes normes, ajudarem al nadó a creixer correctament i protegirem no sols la nostra salut , sino tambè la del nen quan siguin gran.

FELICITATS A TOTES AQUELLES QUE SEREU MARES EN UN FUTUR POPER I, NO OBLIDEU QUE MENJAR BÉ ÉS EL MILLOR T’ESTIMO

Veniu a celebra-ho amb nosaltres. Informeu-vos al CS Dr Carles Ribas!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.