Òpera per recaptar fons contra l’Alzheimer

El concert tindrà lloc al Casinet d’Hostafrancs el diumenge 23 d’octubre a les 18h

Assistents a la xerrada sobre música i Alzheimer a l'Espai de Gent Gran El Polvorí, el passat mes de setembre. (Alejandro Flores)

Alejandro Flores

El passat mes de setembre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer, sortia a la llum una notícia esperançadora. El lecanemab, un fàrmac que s’havia provat de manera experimental, frenava el deteriorament cognitiu de la malaltia quan es dona en fases inicials. Es tracta d’un assaig clínic que suposa un gran avenç en el tractament de l’Alzheimer, especialment per la importància que té en frenar la malaltia durant el seu desenvolupament.

No obstant això, encara queda molt per trobar una cura completament efectiva i a l’abast de tothom. A més de continuar donant a conèixer l’Alzheimer per fomentar la seva detecció precoç, fa falta finançament per a la recerca de nous fàrmacs i, també, noves formes per detectar-lo i avançar-se al deteriorament cognitiu dels qui la pateixen. A Espanya, aquesta xifra és de més de 800.000 persones, i al món són més de 40 milions.

Per això, entitats com la Fundació Pasqual Maragall duen a terme una tasca diària per recaptar fons que ajudin a la recerca contra l’Alzheimer, treballant des de la proximitat i organitzant tot un seguit d’activitats que la donen a conèixer entre els ciutadans.

Així, el Josep Maria Pérez, veí de la Marina, organitza un concert solidari anomenat ‘Òpera Inoblidable Contra l’Alzheimer’, i compta amb la col·laboració del mestre Daniel Muñoz, l’Associació Projecte Òpera pel Foment de la Lírica i l’Escola Superior de Música Jam Sessions, a més de tot un seguit d’entitats com els botiguers de la Marina.

El concert tindrà lloc al Casinet d’Hostafrancs el diumenge 23 d’octubre a les 18h, amb un preu de 20€ que anirà destinat a recaptar fons per a la recerca de la malaltia. Podeu reservar la vostra plaça al telèfon 686-997-556, al web www.fpmaragall.org/concert, o al 900-545-545. Si no hi pots assistir, pots col·laborar amb la Fundació fent un Bizum al 33518.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.