Caminada per fer costat a les persones amb sordceguesa

Caminada per la sordceguesa, en l'edició de l'any passat. (APSOCECAT)

Durant la setmana de la festa major d’Hostrafrancs s’han fet diferents activitats relacionades amb la sensibilització dels veïns i veïnes del districte amb diferents malalties, com la diabetis i la sordceguesa. En relació amb l’última, l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa va organitzar diumenge passat un taller sensorial per apropar els participants a entendre les limitacions que viuen les persones amb sordceguesa durant el seu dia a dia.

El dissabte 8 d’octubre se celebra la Caminada Solidària per la Sordceguesa, organitzada per APSOCECAT, un cicle que té com a objectiu donar suport a la sordceguesa, col·laborar en la seva visibilització i conscienciar sobre les necessitats de les persones que la pateixen.

És la quarta edició d’una caminada que, amb un preu de 12 euros, pretén sensibilitzar sobre el col·lectiu alhora que recaptar fons per ajudar a les persones amb sordceguesa. La sortida és a les 10h des de la seu d’APSOCECAT (carrer Leiva 2D), on es farà el repartiment de samarretes a qui participi, i terminarà a les 12h a la Caseta del Migdia de Montjuïc.

Tallers de sensibilització amb la sordceguesa durant la festa major d’Hostafrancs. (APSOCECAT)

El Ricard López, president d’APSOCECAT i pare de Clara, una noia amb sordceguesa de naixement, coneix de molt a prop els problemes que han d’esquivar les persones que pateixen la discapacitat. “La situació actual és d’abandonament, perquè no tenim recursos econòmics per poder fer programes d’atenció que ajudin a què aquestes persones tinguin una vida independent”, explica.

El president d’APSOCECAT insisteix en la importància de tenir un centre de referència per a persones amb sordceguesa i la figura d’un mediador, un assistent personal que atengui a les necessitats individuals de cada sordcec. “Es necessita una ajuda professional, i això s’ha d’avaluar des d’un equip multidisciplinari que sigui capaç de veure la globalitat d’aquesta persona i analitzar les debilitats i com es poden afrontar”, detalla.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.