No cal dir-ho

Com cada any, quan acaben de tocar les dotze campanades fem el nostre desig per al nou any i ens fem les promeses de canviar algunes de les coses que fem per d’altres de millors. Us aconsello de fer-ho en canviar cada estació, amb tres mesos per endavant, és millor arribar a conquerir les nostres fites. A curt termini és més fàcil.

Aquest any, ens hauríem d’encomanar els desig de fer-ho millor amb el planeta, però com ja he dit altres vegades, sempre pensant en coses grans però actuant en coses petites. Recordo una campanya per l’aigua que deia: “Cada gota compta”; doncs això som cada un de nosaltres, una gota.

Si us molesta haver de reciclar o no us agrada separar la brossa, molt fàcil: no compreu res envasat. Com que això, avui dia és impossible, com mínim reduïm els envasos i no n’haurem de llençar tants. Com que ja saben que el virus no és perillós a les botigues, ja podem tornar a comprar portant les carmanyoles i les bosses de casa. Recordeu com n’eren de boniques les bosses de pa d’abans? N’hi havia de roba amb brodats i també n’hi havia de ganxet. Segur que en algun calaix d’algun armari encara hi trobarem aquella que va fer l’àvia i no caldrà posar el pa en bosses de paper (el plàstic ja està prohibit). I no sabeu com és de còmode que a la peixateria et posin el peix dins la carmanyola que has portat tu i quan arribes a casa només l’has de posar a la nevera. El peix es conserva millor i no hauràs de llençar la bossa, o el que és pitjor la caixeta DE PLÀSTIC on t’han posat el peix.  

Bon Any Nou (i net de brossa)

Esther Pardo i Gimeno

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.