La Fira amplia el seu aforament a 450 places

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat la capacitat del recinte de la Fira amb 250 places més per a les persones sense llar. Amb l’obertura d’un nou pavelló ja són 450 les persones que poden allotjar-se en aquest recinte per passar el confinament.

Així ho anunciava divendres la regidora de Salut, Gemma Tarafa, juntament amb l’ampliació de quatre equipaments més de tota la ciutat. La regidora ha afirmat que aquesta mesura no es pren per un col·lapse del sistema de l’Ajuntament, sinó d’una acció de cara al futur pròxim per avançar-se als esdeveniments i evitar un futur col·lapse. Per exemple, al recinte de la Fira hi ha ocupades 215 places en un pavelló, mentre que en el nou ja han entrat unes 90 persones, per tant encara queda espai per aquells que ho necessitin.

L’equipament de la Fira ha estat possible gràcies a la col·laboració de Fira de Barcelona, la Unitat Militar d’Emergències (UME), l’Exèrcit de Terra, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona i l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, que han participat en el muntatge de la instal·lació. Ara passa a ser gestionat per la Fundació Salut i Comunitat, que, a més d’oferir un llit, ofereixen també els serveis d’alimentació, higiene i infermeria.

La regidora de Salut també explica que per evitar possibles contagis dins dels equipaments, es fan controls previs a l’ingrés i que, aquelles persones que se’ls detectin símptomes són reubicades a l’equipament del recinte de Sant Joan de Déu, on acullen aquelles persones sense llar amb símptomes.

Amb aquesta última ampliació de places l’Ajuntament compte ja amb 2.900 llocs disponibles per les persones sense llar. Així, tothom pot passar el confinament de forma digna.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.