Collboni tria la Marina pel seu primer acte públic com a nou alcalde de Barcelona

Susana Martínez, veïna del barri, junt amb el nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. (Alejandro Flores).

Alejandro Flores

Assistir a la Festa Major de Can Clos era un compromís que tenia amb el barri, des que havia visitat la barriada en altres ocasions. “És una festa que fa barri, i jo vull ser l’alcalde de tots els barris, ser a peu de carrer i en una nova etapa de proximitat i diàleg”, declarava el flamant alcalde, Jaume Collboni, durant les festes de Can Clos, en el que va ser el seu primer acte públic.

L’ambient va ser festiu entre els veïns i veïnes de la Marina que van participar en el concurs de paelles organitzat amb motiu de la Festa Major. De pollastre, de verdures, de marisc o mixtes, al voltant d’una vintena de paelles aplegaven centenars de persones a la plaça del Mig. El batlle s’obria pas entre totes elles, amb certa dificultat i rodejat dels mitjans i del veïnat que volia fotografiar-se amb ell.

Mentrestant, a l’escenari sonaven el flamenc, el pop i el reggaeton i feien ballar a tothom i, especialment, als joves de l’escola de dansa Imperial House, nascuda al barri, i que van fer una actuació davant de tots els assistents al concurs. A l’acte, també es va reconèixer veïns i veïnes que col·laboren amb el barri, entre els quals Juan Ortíz, històric líder veïnal d’aquest indret.

A l’hora del dinar, l’alcalde va marxar, però hi va romandre la nova regidora Raquel Gil, i també van arribar els de la formació de Junts, Neus Munté i Jordi Martí. Marc Serra, el regidor que ha liderat el districte de Sants-Montjuïc a l’anterior mandat, no hi va assistir. Sí ho van fer els consellers i conselleres de la resta de partits polítics.

Fins al dissabte mateix, Xavier Trias era l’opció més possible per presidir l’alcaldia en ser la llista més votada el 28 de maig, però els vots de Barcelona En Comú i PP, sumats als socialistes, un total de 23, convertien Jaume Collboni en alcalde de Barcelona en un ple en què la tensió es palpava arreu i del qual la ciutat i el barri continuaran parlant els pròxims dies.

Tanmateix, “el fet que el seu primer acte com a alcalde sigui aquí ajuda l’autoestima del nostre barri, desitgem que ho faci bé i sobretot que serveixi a tots els barris; cal molta feina, sumar a tothom i fer més i millor inversió social”, diu la Rosalia Fernández, presidenta de la Unió d’Entitats, que representa una trentena d’associacions que treballen en diversos camps a la Marina. Del guanyador del concurs pocs en van prendre nota, sí del fet que unes tímides gotes de pluja que amenaçaven de bon matí no anessin a més.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.