L’habitatge, els plans urbans i de mobilitat han protagonitzat el diàleg de regidors i alcaldessa amb els veïns de la Marina

Aquest dissabte, regidors i alcaldessa s’han reunit a la plaça de la Marina per a escoltar les necessitats dels veïns del barri, Ada Colau ha reconegut que la ciutat deu al barri millores per a deixar de ser “un barri de segona o fins i tot, de tercera” només obrir el diàleg. Aquest acte, organitzat per la formació política que lidera, Barcelona en Comú, ha servit per a “rendir comptes a l’alcaldia de la feina feta”.

S’han repartit les preguntes en dues tandes, amb un total de 20 preguntes i atorgades equitativament per sexe, “volem paritat en les preguntes i per això volem les mateixes preguntes fetes per dones que per homes” obria l’acte la interlocutora.

En la presentació Laura Pérez, Regidora del Districte, ha reconegut que Sants-Montjuïc és un barri obrer, amb un fort component lluitador, reivindicatiu i històric en l’aproximació de la celebració del seu primer any de mandat: “en aquests mesos he aprofundit en les diferents realitats dels diferents barris, conèixer i festes (…) he descobert la força de moltes entitats del barri, com la Taula de Dones, i la xarxa d’associacions que ens marquen les prioritats que hem de tenir”.

“Perquè estimeu el vostre barri avui esteu a la plaça”

Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona

L’alcaldessa, Ada Colau, ha obert reconeixent que totes les seves propostes polítiques del seu programa s’estan duent a terme a una velocitat més lenta del que s’esperava, al que ha dirigit la responsabilitat d’aquest efecte als partits polítics als quals han de dialogar per la falta de governabilitat quan no tens el poder de dirigir quan no tens majoria absoluta i a la burocràcia de l’administració: “tot té el seu temps“. Malgrat tot ha agraït als assistents a l’acte la seva presència principalment perquè “dóna sentit a la nostra feina que avui estigueu aquí i així poder rendir comptes a vosaltres”.

“Hem aconseguit, per fi, tenir data d’arribada

Janet Sanz, Regidora d’ecologia, urbanisme i Mobilitat

Entre les intervencions dels assistents destaquen les preocupacions en matèria de mobilitat, apuntaven la preocupació de l’eliminació de la línia d’autobús 37 que connecta al barri amb l’Hospital Clínic; la mala connexió que té el barri amb el centre de la ciutat; la reiterada demanda perquè arribés el transport de subsòl al barri o que el passeig de la Zona Franca encara avui presenta una mala mobilitat, voreres que necessiten una actuació i encreuaments per als vianants menys distants entre si que afavoreixi la mobilitat al que la Regidora d’ecologia, urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz Cid ha respost que el metro arribarà al 2018 gràcies al fet que el consistori avançarà la inversió per a crear dues noves parades de metro “hem aconseguit, per fi, tenir data d’arribada“, ha assegurat que la Generalitat ara està treballant en l’adequació d’espais, sortides d’emergència i ventilació i per tant el propòsit és tenir-ho enllestit al final del 2017 i principi del 2018, espera al setembre tenir en funcionament el nou metro. Ha deixat la porta oberta a que no només la connexió via metro, ara prevista per a connectar amb l’Hospitalet i Zona Universitària, tingui en un futur un projecte de connexió directa amb l’L2 (Paral·lel – Pompeu Fabra).

Pel que fa al transport de superfície, Sanz, ha remarcat que la línia 37 encara té viabilitat i seguirà donant servei aquesta línia a més, ha recordat que la línia H16 continuarà connectant amb Sant Antoni i el CAP de Manso al Poble Sec. Com a novetat estarà el V5 que permetrà arribar més de pressa i sense passar per la plaça d’Espanya a l’Estació de Sants des de la Marina amb una freqüència de pas de 10- 15 minuts.

“La ciutat s’havia oblidat d’apostar per zones de parcs i jardins”

Janet Sanz, Regidora d’ecologia, urbanisme i Mobilitat

Sanz també ha hagut de respondre a les preguntes d’espais naturals dins de la ciutat, com els Jardins dels Drets Humans que cal una actuació de jardineria evident, segons els interlocutors i ha respost que  i que l’Ajuntament està impulsant un pla específic per a aconseguir més varietat d’arbrat que sigui menys agressiu per als que patim al·lèrgies, però sense oblidar que ha de garantir tenir uns arbres més ben cuidats, que aportin més espais d’ombra, amb millors voreres i bancs per descansar, en definitiva, “fer un urbanisme per a poder convidar a passejar, caminar i estar al carrer”. Finalment, fent referència a una interlocutora que recriminava als amos de gossos la difícil situació de salubritat dels carrers Sanz ha afirmat que “cal garantir una millor convivència millorant l’enfocament dels parcs per a separar les zones per als infants i les zones de gossos i garantir així l’habilitat” ha acabat dient “sigueu responsables i sigueu responsables de la tinència de gossos“.

Laura Pérez ha remarcat que les propostes que es volen impulsar no es poden aplicar  tan ràpidament com es voldria, però que poc a poc s’aniran aplicant pel que fa a l’espai públic, afirma que s’estan prioritzant espais on no hi havia hagut intervencions prèvies, però no ha amagat les males condicions del passeig de la Zona Franca quan es generen bosses quan plou. S’ha apuntat una queixa d’una veïna pel que fa la desaparició dels bancs de la SEAT, el que caldrà una intervenció en mobiliari urbà, al carrer Química tindrà un espai per a gent gran.

En l’hora i mitja d’intervencions i rèpliques també s’han fet constar la manca de promoció a l’oferta pública a residències per a la tercera edat; un nou model urbanístic per al passeig de la zona franca amb més passos de vianants i millors voreres; el debat de la priorització d’habitatge social per als refugiats per davant de famílies de la ciutat – a la que la interlocutora ha explicat la seva situació, “visc al carrer i em sap greu que primer els hi donin llars a ells quan aquí hi ha més gent com jo que vivim de llar d’acollida”-; i com a punt anecdòtic un veí ha traslladat una petició que va fer a l’anterior mandat de CiU i que encara no s’ha realitzat i és encarregar un monument en reconeixement a Ildefons Cerdà, pare del mapa urbanístic de la ciutat.

[textmarker color=”0080b4″]Aquesta setmana podreu escoltar aquest acte al complet a La Marina FM, 102.5 FM.[/textmarker]

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.