Donald Trump guanya les eleccions dels EEUU

 

Donald Trump, un magnat immobiliari de 70 anys sense cap mena d’experiència política, dirigirà el destí de la primera potència mundial durant els pròxims quatre anys. Els ciutadans estatunidencs l’han escollit com el seu 45º president, tot i ser el més controvertit dels candidats mai havia sigut nominat pel Partit Republicà.

En el seu primer discurs com a candidat, Trump a aparcat el seu to desafiant que tant l’ha caracteritzat i el va fer popular en campanya, per utilitzar un de conciliador. Ha tingut paraules amables per a Hilary Clinton, de qui sosté que ha realitzat “una campanya molt lluitadora hi ha amb qui tenim un gran deute pel seu servei al país”, també li va agraïr la seva trucada felicitant-lo.

El candidat republicà ha tingut paraules per als sectors que durant la campanya va atacar ferotgement, per exemple per als veterans del seu país.

“Em comprometo a ser el president de tots els nord-americans i als qui no em van recolzar els dono la meva mà i els demano ajuda per a que puguem governar”.

Als seus, una classe mitjana blanca empobrida, segons uns quants anàlisis, els ha promès treballar en polítiques laborals per a que homes i “dones”- després de tots els escàndols masclistes- tindran la mateixa oportunitat de realitzar el seu “somni americà”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.