Editorial – Nosaltres, els que decidim!

El moment polític actual és digne d’anàlisi i és que per negatiu que sembli podem aprofitar-ho i convertir-ho en una oportunitat de recuperar, de crear i de reinventar noves formar de relació entre la ciutadania i el poder que ens governa.

Reinventar la política no és un assumpte només dels partits polítics, doncs encara que aquests exerceixin la nostra representació és necessari emmarcar noves línies d’aquesta relació representants-representats. Hem d’aprendre dels nostres errors i utilitzar els mecanismes de control i participació que en alguns casos ja existeixen però que no hem aprofundit. Ens toca recuperar-los i exercir-los. Són espais que han estat molt difícils d’aconseguir per altres generacions i solament han estat possible gràcies a l’organització i a la lluita d’homes i dones dels nostres barris. La nostra democràcia és millorable i això potser passa per una participació activa de la ciutadania. La història demostra que no existeix un altre camí.

Es tracta d’organitzar-nos, mobilitzar-nos i tenir consciència del poder de transformació de les entitats cíviques i ciutadanes. En aquesta conjuntura política els nostres barris tenen l’oportunitat d’alçar la seva veu, reclamar la seva visibilitat i reconquerir el seu espai. En aquesta construcció de noves relacions, és d’aplaudir les iniciatives del nou govern municipal de mantenir contacte amb els veïns i veïnes.

És veritat que són unes primeres trobades i que el desafiament real és que aquests espais contribueixin a la generació de noves propostes d’acció popular. No obstant això és un bon inici, que cal aplaudir sense descuidar un control social expectant i rigorós.

Vivim en una democràcia representativa; i els últims resultats electorals han demostrat que en una bona part els ciutadans hem desaprovat la gestió dels nostres representants aquests últims anys. Això ha obert un nou cicle polític en tota Espanya, al que no estem habituats, encara que a Catalunya no ens provoqui sorpresa, ja que la tradició de pactes no és nova. Estem davant d’un desafiament no només dels partits polítics, sinó de tots i totes, veïnes i veïns compromesos amb la participació i la transformació dels nostres barris.

Foto: www.abcdelasemana.com

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.