Torna l’Escalada ciclista al Castell de Montjuïc de la mà del Club Ciclista Catalunya

Text: Albert Aguilar

Els diners recaptats estaven destinats a ajudar La Marató de TV3 en la lluita contra la Covid-19

En un context on les entitats esportives han de fer sacrificis per dur a terme activitats, el Club Ciclista Catalunya-Barcelona ha recuperat l’Escalada al Castell de Montjuïc amb una mirada solidària.

L’Escalada al Castell de Montjuïc era una prova ciclista de gran prestigi dins del panorama ciclista català, organitzada per l’Esport Ciclista Barcelona entre el 1965 i el 2007. Es disputava cap al mes d’octubre i posava fi a la temporada ciclista professional. En un circuit tancat a la muntanya de Montjuïc, se celebraven diverses proves per categories (veterans, femenines, inferiors i aficionats), però la més important era la categoria d’elit per a professionals, que es disputava en dos sectors. Grans campions han guanyat diverses vegades l’Escalada, com ara Eddy Merckx (6 cops), Marino Lejarreta (5 cops) o Raymond Poulidor (3 cops).

El format de la competició de l’edició d’enguany s’allunya dels grans escamots que caracteritzen aquest esport, ja que la prova es pot fer de forma individual a través de l’aplicació “Strava”.

Els i les participants han tingut gairebé un mes per inscriure’s, entre el 29 de novembre i el 27 de desembre passats. El recorregut estava indicat a l’aplicació “Strava” amb el nom Miramar-Castell x Jardins i passava pels següents carrers: Ctra. de Miramar (Sortida del Morrot), Carrer dels Tarongers, Carrer Doctor Font I Quer, Carrer de Can Valero i Castell de Montjuïc.

El preu per inscripció era de 3 euros i els diners recaptats s’han destinats a l’edició d’enguany de La Marató de TV3 que té l’objectiu de combatre els efectes de la Covid 19.

La prova se celebrava per federats, cicloturistes i populars compresos entre els 15 i els 70 anys. En total hi ha més de 48 categories, per aquest motiu el club ha fet entrega de fins 48 premis als guanyadors i guanyadores de cada una. A més, el club ha sortejat diversos productes entre tots els participants com per exemple un maillot signat per tot l’equip ciclista del Movistar.

Aquesta prova ha servit perquè els amants de la bicicleta puguin gaudir d’un últim repte sobre rodes dins el 2020.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.