“El Price dels poetes catalans, 1970″

Del 22 de setembre fins el 22 d’octubre podreu visitar a la Biblioteca Francesc Candel l’exposició “El Price dels poetes catalans, 1970″ realitzada amb la col·laboració de Montjuïc Poètic i la Fundació Paco Candel.

El 25 d’abril de 1970, la sala Gran Price de Barcelona, especialitzada en espectacles de boxa i lluita lliure, va acollir una vetllada completament diferent: el I Festival Popular de Poesia Catalana. Quan el Govern Civil de Barcelona va intuir com podia acabar aquell recital, ja era massa tard.

El Price dels Poetes, nom que es va popularitzar posteriorment, va acollir la representació més important de totes les tendències de la poesia catalana del segle XX (Joan Colomines, Agustí Bartra, Feliu Formosa, Joan Oliver-Pere Quart, Salvador Espriu, Jordi Teixidor, Joan Vinyoli, Rosa Leveroni, Josep Palau i Fabre, Joan Brossa, Gabriel Ferrater, Jordi Sarsanedas, Josep Maria Llompart, Jaume Vidal i Alcover, Xavier Amorós, Joaquim Horta i Francesc Vallverdú). El Price dels Poetes va desbordar les expectatives més optimistes, i es va convertir en un acte d’afirmació poètica, catalana i política, d’afirmació de les llibertats més elementals.

Inauguració de l’exposició: Dimarts, 22 de setembre.

18:30h. Visita a l’exposició El Price dels poetes catalans, 1970 , a la terrassa de la biblioteca.

19:00h. Actes d’inauguració a la Sala Polivalent.

  • Xerrada inaugural a càrrec de Ramon Balasch, poeta, filòleg i editor català. Modera Pere Baltà,president de la Fundació Paco Candel.
  • Passi Documental del cicle ‘Debats Fundació Fabra (14′)’, on Pere Portabella i Vicenç Altaió conversen sobre el
    Festival Price.
  • Recital de poemes d’autors presents al Price.
  • Actuació musical del grup Tast de Sons .

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.