Festes i tradicions al barri de la Marina dels 80

El proper dijous dia 17 de setembre s’inaugura  l’exposició de fotografies Festes i tradicions de La Marina dels ’80, obra de Josep Vicens Busquest, fotoperiodista amateur  que va ser deixeble  de Xavier Brangulí, amb qui col.laborà al llarg de més de 10 anys.

Home compromès amb les activitats i esdeveniments culturals, ens ha deixat  una magnífica memòria gràfica del seu barri, La Marina. Vicens exposa així la seva relació amb l’exposició i les festes i tradicions al barri de La Marina:

Quan l’equip del Centre Cívic Casa del Rellotge em va proposar de fer una exposició fotogràfica, em van dir: “Pots expressar el tema que tu vulguis”, jo no m’ho vaig pensar gens, i els vaig dir:

“M’agradaria que l’exposició estigués dedicada al barri, amb un recull d’imatges captades durant els anys vuitanta”.

En aquell període de temps es van iniciar a la Marina moltes activitats de caire tradicional i cultural: carnaval, cavalcada de Reis, trepitjada de raïm al barri de Plus Ultra, festes majors, flama del Canigó, castanyada, cagatió; així com els inicis de grups de dansa popular, teatre, cant coral, havaneres, etc.

A les imatges hi veurem molta gent coneguda, amics vostres –això sí, trenta anys més joves–, persones que en cada una de les activitats van tenir un paper important, i de les quals tots tenim present el seu esforç.

En totes aquestes iniciatives de recuperació de les festes i tradicions, les entitats del barri, les escoles, l’església de Port, van tenir un paper destacat, però jo crec –vaja, n’estic segur– que els llavors acabats d’inaugurar centres cívics de la Zona Franca i l’Oficina de Benestar Social van ser molt importants per dinamitzar aquestes activitats culturals. Van ser com el motor que funcionava amb la benzina que hi posava la gent dels nostres barris.

Si aquesta exposició fa reviure aquests moments festius i permet recordar-los amb nostàlgia, haurà valgut la pena fer-la.

FESTES80EXPOL’exposició restara oberta del dia 17 de setembre fins el dia 22 d’octubre. Els dilluns a les 18 hores, Josep Vicens farà una visita comentada.

Lloc: Espai Expositiu del Centre Cívic Casa del Rellotge, als jardins de Can Farrero, Ps de la Zona Franca 116 interior. 08038 BCN (Bus 109, 37 i H16)
Hora: 19hores.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.