El camioner poeta emociona a La Marina

Rafel Vidal

ANA SANCHEZ|

El barri de La Marina es va bolcar amb la presentació del llibre “Poesías desde mi camión”, de José María Pérez. Més d’un centenar de persones ompliren la sala d’exposicions de la Biblioteca Francesc Candel, un bon grapat d’ells van haver de romandre dempeus perquè no hi havia cadires per tothom.

L’acte va ser introduït per l’escriptora Esther Pardo i Àngels Migueles, directora de la biblioteca. Migueles va destacar la gran acollida del llibre tenint en compte que tradicionalment “la poesia és una afició que es fa en la solitud” i “gràcies a Montjuïc Poètic i al Josep Maria hi ha un moviment poètic en el barri”.

Entre el públic hi havia els companys de Montjuïc Poètic, que van llegir cadascú dos poemes del llibre amb acompanyament de guitarra. Alguns d’ells estan preparant la publicació dels seus treballs, com Nicanor López, que diu que la poesia de Pérez agrada perquè “s’implica amb el necessitat i el que està patint”, i perquè, la seva poesia és oberta i arriba a tot el món.

Altra companya, Àngela Bueso no va dubtar en afirmar que “és la veu del poble” i destaca sobretot, els poemes reivindicatius. Paco Pascual, que també té intenció de publicar en un futur pròxim afirma que “la poesia del Josep Maria agrada perquè arriba al cor i emociona”.

El públic era divers i cadascú destacava una cosa del treball de Pérez, com el Jordi Anglès, veí del barri que explicava que “m’agrada perquè és crítica amb tot”. Francesc Boix, president de Plus Ultra, va confessar-se més emocionat amb els poemes sobre la vellesa i va comentar que veu La Marina reflectida per “la convivència, la necessitat encara avui, són sentiments nostres i són realitat”.

Alguns familiars presents a l’acte van confessar que els va sorprendre quan el Pérez va començar a escriure poesia. Maria Fèlix Planas comenta que “al final ha fet aquesta recopilació de poemes que és una alegria per tots”. Els seus poemes predilectes, diu, són els que parlen d’igualtat i llibertat.

Pérez, visiblement emocionat, es manifestava molt content perquè “ha vingut gent solidaria que a mi m’agrada que estigui” i per això afegia “encara estic més satisfet”. Els prop de 80 exemplars que van portar a la presentació per vendre’ls per 7 euros es van exhaurir al llarg de les dues hores que va durar la presentació. Després d’aquesta experiència, el camioner poeta afirma que tornarà a publicar.

El grup de corda, piano i veu L’Estenedor, va fer un petit concert en dos parts que va acabar amb la interpretació dels Segadors.

2 COMENTARIS

  1. En el comentari de text que feu de l’acte de la presentació del llibre “Poemas desde mi camión”, al final poseu que es va cantar: … “Bon cop de falç”.
    Quan en realitat és l’himne de Catalunya ” Els Segadors”
    Prego l’esmena.
    Gràcies
    Salutacions

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.