Jesús Martínez, periodista del barri guanya un premi Montserrat Roig

El passat dimarts, 19 d’octubre, l’Ajuntament de Barcelona va lliurar els premis Montserrat Roig a la comunicació i periodisme social de Barcelona 2020.

En aquesta edició, la participació ha arribat a les 66 candidatures: 41 en l’àmbit del periodisme social, 15 en comunicació social i 10 en la promoció de la investigació periodística. Cada una de les distincions va ser dotada de 8.000 euros i un premi especial sense dotació econòmica.

El premi al periodisme social se’l van endur Jesús Martínez i Marc Javierre-Kohan pel seu treball “TIME: Jacint Ferrer, el desahuicio del siglo”. El jurat va destacar positivament “l’enfocament diferent del desnonament”.

Jesús Martínez, periodista col·laborador al diari La Marina, explica que el desnonament de Jacint Ferrer “va remoure moltes consciències, poc abans de l’arribada de la pandèmia”. A més, es mostra més que satisfet per la feina feta i assegura que “haver guanyat el premi és un al·licient per continuar explicant històries a peu de carrer”.

Així mateix, el premi de comunicació social el va rebre la campanya #AmbTuSeguimEnMarxa del Centre d’Acollida Assís. I, en la categoria d’investigació periodística, va  ser guardonat el projecte “Pandemials: l’adolescència en temps de coronavirus”. Es tracta d’un projecte que mostra com els adolescents han viscut el confinament.

D’altra banda, pel que fa a la categoria de l’impacte de la COVID-19, el guardó se’l va endur el projecte “TECDORA Tecnologia i Dona Raval. Mapa digital femení d’un barri en pandèmia”.

Finalment, el reconeixement especial el va rebre el diari digital “Social.cat” per “ser un referent periodístic al sector social”.

L’acte d’entrega de premis va estar presidit per Laura Pérez, la tinent d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGBT, juntament amb els guardonats del 2019 en l’àmbit d’investigació periodística.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.