Una tarda plena d’emoció, enyorança i havanera

Andrea Bello

El mar blau fosc reflecteix els núvols que amenacen pluja, mentre a la Sala Pepita Casanellas tot es prepara per gaudir d’una tarda d’havaneres amb el triple concert organitzat per La Marina FM en el marc de l’Associació de Mitjans de Comunicació.

Una aposta per la cultura feta des del i per al barri que va tenir lloc dissabte 18 de setembre. A les sis de la tarda el públic s’asseia expectant mentre acabaven d’enllestir les proves de so. Tot preparat, el primer grup, els Faroners de Calella, entre bromes comencen la seva actuació amb els ritmes cubans que ens tornen a la platja.

Abans de prosseguir amb el concert, una petita aturada per homenatjar Francesc Sarriera, pare d’uns dels integrants dels Faroners i compositor de més de 20 cançons. Amb 90 anys va pujar a l’escenari, ulls cristal·lins per l’emoció en què es reflectia el seu jo de joventut amant de les havaneres. Després d’entregar-li un petit record, tots en conjunt, en Francesc inclòs, van entonar la Bella Lola, mocador en mà.

Després un petit canvi de ritme va arribar de la mà dels Borinquen del Masnou amb un repertori més animat i tirant cap a la rumba. I finalment va arribar el torn del grup que jugava amb l’avantatge d’estar a casa: Marina Musical.

Abans d’acomiadar-se, però, també va haver-hi temps per un segon reconeixement, aquest cop a Salvador Garcia, activista veïnal molt vinculat a la cultura i a l’havanera i una de les veus de Marina Musical. Un cop fets els reconeixements i les bromes, el grup va convidar a pujar a l’escenari tothom que volgués sumar-se a cantar la mítica havanera El meu avi, que va culminar amb un “passi-ho bé i fins l’any que ve”.

Tant de bo que no haguem d’esperar un any per tornar a gaudir de l’havanera a la Marina!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.