Ivan Mourin presenta el seu nou curtmetratge Memento Mori a la Marina

Sergio Segura |

“Què s’amaga darrere d’una fotografia? Julia tindrà la desgràcia de descobrir-ho al conèixer “el professor”, un home obsessionat amb la fotografia post mortem”. Aquesta és la sinopsi de Memento mori, el nou curtmetratge que el seu director Ivan Mourin presentarà a la Sala Polivalent de la biblioteca Francesc Candel.

Ivan ha viscut gran part de la seva vida a la Marina. Tot i que ara viu a Calafell, aquest ha sigut el barri que l’ha vist créixer i on ha decidit venir per compartir la projecció del seu curtmetratge. “Segueixo molt lligat al barri, tant de manera personal com professional. La meva família encara viu aquí –com el seu germà, Fernando Mourin, ajudant de direcció-, i molts dels meus escrits estan dedicats a la meva estimada Zona Franca”, explica a La Marina Digital.

Tot i ser guionista i director, anteriorment ha dedicat la seva vida professional a escriure novel·les i, fins i tot, ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació. Què li ha portat a voler dedicar-se a la cinematografia? “Ser director és un hobby; el que se’m dóna millor és l’escriptura”, assegura. “Vaig provar la direcció gràcies a l’actor Carlos Lasarte, amb el qual he treballat a Memento Mori. Ell em va animar a intentar-ho”. Aquesta experiència cinematogràfica la considera gratificant, però alhora “bastant dura”.

L’avantatge que sempre ha tingut l’Ivan a l’hora de rodar el curtmetratge ha estat comptar amb grans professionals que han aconseguit que el treball sigui molt més fàcil. Ara bé, tal i com ens explica, “sí que hi ha hagut alguns problemes relacionats amb el temps a l’hora de rodar en exteriors, el muntatge o fins i tot a l’hora de tractar amb alguns festivals en què, si no tens el suport d’una bona productora o una escola de cinema, no accepten el producte”.

Però el resultat final té un nom: Memento Mori. Encara està en les seves primeres passes, però ja ha començat a ser un èxit. El curtmetratge d’Ivan Mourin fou seleccionat al Wiper Film Festival de Nova York, que es va celebrar de l’1 al 15 de novembre. “La intenció és anar presentant el curt a diversos festivals, i no està tenint mala acollida a l’estranger”, assegura l’Ivan. Memento Mori ha arribat a indrets d’arreu del món: Nova York, Califòrnia, Iran i Moscou. Ara, el seu director vol presentar-lo on ha sigut i encara és la seva casa: el barri de la Marina.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.