DFactory Barcelona rep la certificació Leed Gold en edificació sostenible i eficient

  • El projecte, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, passa a formar part d’un selecte grup d’iniciatives que compleixen amb els estàndards d’ecoeficiència.
  • El programa de certificació LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) de l’US Green Building Council, reconeix el disseny, construcció, manteniment i operació d’edificis d’alt rendiment energètic i de sostenibilitat.

DFactory Barcelona, la iniciativa impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) per crear un ecosistema d’empreses que liderin el desenvolupament de la indústria 4.0, ha rebut la certificació Leed Gold, atorgada pel US Green Building Council, que acredita que l’edifici s’ha construït amb els estàndards d’ecoeficiència i compleix amb els requisits necessaris de sostenibilitat, eficiència i innovació. El programa de certificació LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) de l’US Green Building Council reconeix a través del lliurament de les seves certificacions el disseny, construcció, manteniment i operació d’edificis d’alt rendiment energètic i de sostenibilitat.

En concret, s’avaluen els edificis mitjançant diferents categories, tenint cadascuna una sèrie de prerequisits obligatoris que han de ser complerts per atorgar-se la certificació.  En aquest cas, DFactory Barcelona ha rebut un total de 67 punts basats en criteris relacionats amb la sostenibilitat en els materials i recursos de construcció, l’eficiència i l’aprofitament de l’aigua, l’eficiència energètica i el seu impacte atmosfèric, els materials i recursos utilitzats, la qualitat de l’ambient interior i la innovació en el procés del disseny.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, ha assenyalat que DFactory Barcelona va néixer amb un clar compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat, sent un projecte alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Per això, ens enorgulleix rebre una acreditació que reflecteix a la perfecció aquest compromís, com és el certificat Leed Gold”.

L’edifici de DFactory Barcelona s’ha construït seguint criteris de disseny d’alt rendiment energètic i de sostenibilitat, basats tant en la limitació de la demanda energètica com en el disseny d’instal·lacions eficients. Està majoritàriament construït en vidre, amb l’objectiu de donar visibilitat a totes les tecnologies 4.0, desdibuixar les barreres entre les diferents empreses de l’ecosistema i disposar d’un accés compartit a laboratoris, sales de reunions i zones comuns.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.