El Port de Barcelona instal·larà una nova llotja de pescadors oberta a la ciutadania

José Manuel Juárez, patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona; Damià Calvet, president del Port de Barcelona, i Ramon Griell, subdirector general d’Infraestructures i Conservació.

El Port de Barcelona invertirà prop de 8 milions d’euros en la construcció de la futura llotja de pescadors, unes instal·lacions que estaran obertes a la ciutadania. El projecte del nou edifici i d’urbanització de l’entorn farà visible i donarà a conèixer l’activitat pesquera que es desenvolupa a Barcelona, alhora que obre aquesta zona del Port Vell als ciutadans.

El projecte inclou la construcció d’un edifici de 3.233 m2 i la urbanització de l’entorn, de 24.103 m2. Està previst l’inici de les obres el darrer trimestre de 2022 i té un termini d’execució de disset mesos amb l’objectiu de fer més eficients els serveis que requereixen les diferents modalitats de pesca. Aquesta separació per tipus de peix farà més àgils les subhastes i els processos de preparació, envasat i facturació del peix.

La futura Llotja acollirà les oficines de la Confraria de Pescadors de Barcelona, sales de reunions i formació i tots els serveis necessaris, a més de la nova fàbrica de gel.

Remodelació de l’àrea pesquera

La nova llotja de pescadors forma part d’un projecte de remodelació integral del conjunt d’instal·lacions pesqueres de Barcelona per garantir el futur desenvolupament de l’activitat pesquera a Barcelona sota criteris de sostenibilitat i competitivitat i obrir aquesta àrea del Port Vell a la ciutadania. Per aquesta raó, el projecte incorpora una passarel·la que s’iniciarà al costat de la Torre del Rellotge i passarà al llarg de tot l’edifici, i uns grans finestrals permetran que els visitants puguin veure l’activitat que es realitza dins de la llotja, especialment la subhasta del peix.

“L’activitat pesquera a Barcelona és tan antiga com el Port. Els pescadors de Barcelona són un col·lectiu nostrat i apreciat, tant per totes les persones que formem la Comunitat Portuària de Barcelona com pel conjunt dels ciutadans”, ha manifestat el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, qui ha afegit que “l’administració portuària té el deure de vetllar perquè els nostres pescadors disposin de les infraestructures necessàries per a desenvolupar la seva activitat en les millors condicions”.

La primera comunitat energètica del Port de Barcelona

La futura llotja de pescadors acollirà la primera comunitat energètica del Port de Barcelona. Les comunitats energètiques són sistemes capaços de produir energia d’origen renovable que és gestionada i consumida en les seves pròpies instal·lacions.

La Comunitat Energètica del moll de Pescadors aprofitarà les superfícies de les cobertes existents i futures per ubicar-hi un sistema de plaques solars que permetrà alimentar les diferents instal·lacions del moll.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.