Mercabarna s’amplia un 22% i generarà fins a 3.000 llocs de treball

    Mercabarna  ampliarà les seves instal·lacions del polígon de la Zona Franca amb la compra d’una nau contigua de més de 173 mil metres quadrats, el que suposarà un creixement del 22%. La compra es farà abans que acabi l’any, però ahir dilluns ja es va signar amb el Consorci de la Zona Franca per un valor de 70 milions d’euros.

    Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde, defineix l’acord com “històric”  i assegura que als 7.500 treballadors actuals se li sumaran “entre 2.500 i 3.000”.

    D’altra banda, Ada Colau, defensa que el pacte és “l’impuls definitiu a l’aposta per una alimentació més sostenible, amb la salut i la proximitat com a protagonistes”. Així mateix, l’alcaldessa assenyala que la facturació del mercat “és de 5.000 milions d’euros, el que suposa l’11% de la riquesa que genera Barcelona”.  

    Pel que fa a Montserrat Ballarín, presidenta de Mercabarna, explica que “Mercabarna va néixer com un mercat de mercats i que ara té el repte de passar a ser un veritable ecosistema alimentari”.

    Així doncs, la nova superfície es dedicarà al creixement de les empreses que ja estan instal·lades al Mercabarna així com a la incorporació de noves companyies que aportin innovacions tecnològiques i empreses especialitzades en agricultura sostenible.

    Aquesta ampliació permetrà aprofitar l’ecosistema agroindustrial de Mercabarna, potenciar i millorar el sector agrologístic i crear noves infraestructures i activitats en favor de la sostenibilitat.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.