Arriben els primers funcionaris que treballaran als dos complexos de la Generalitat

Text: Yohany Limpias

Dos complexos ubicats a tocar de la plaça del Moviment Obrer (antiga Porta Firal) i del Passeig de la Zona Franca han començat a acollir prop de 2.400 funcionaris des del pròxim 28 de febrer. S’hi instal·laran els departaments de Vicepresidència i Economia, el de Justícia i el de Polítiques Digitals i Administració Pública, fins ara ubicats als Eixamples.

Tal com ha indicat el Secretari General del Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, Albert Castellanos,  “l’arribada dels funcionaris serà gradual, ha començat el 28 de febrer amb un grup reduït i es preveu que finalitzi al juny”. D’aquesta manera s’espera poder mesurar l’impacte d’aquest trasllat sobre l’organització del treball que fins ara tenien els treballadors públics. “El canvi serà radical, ja que les noves oficines són espais de feina oberts i amb molts llocs compartits que busquen l’optimització dels recursos i el benestar dels treballadors” han senyalat els responsables. 

Després que arribi el primer grup, cada dilluns s’hi incorporaran uns 200 funcionaris més de les diverses oficines fins ocupar tots els espais. “La idea és que puguem organitzar i fer tot el trasllat de la manera més ordenada  possible”.

Amb la instal·lació d’aquest nou complex, la Generalitat assegura voler potenciar “noves centralitats” i “aportar dinamisme econòmic a barris com La Marina”, alhora que pretén ser “eficient en l’administració de recursos”, ja que disposar d’aquests complexos li suposa un estalvi en lloguers i altres moltes despeses com la neteja i l’eficiència energètica.

Una comitiva de veïns del barri ha visitat les noves instal·lacions de la Generalitat

Convocats per la Secretaria General de la Vicepresidència de la Generalitat, prop d’una vintena de persones del barri (entre les quals membres de la Coordinadora d’Associacions de veïns, veïnes i Comerciants, de la Unió d’Entitats, de l’Associació de Comerciants de La Marina), ha visitat les noves instal·lacions el divendres 14 de febrer per conèixe’n el funcionament i contactar amb els responsables del trasllat.

 Quines possibilitats de feina s’obren, quins serveis se’ls pot oferir als funcionaris, quins seran els serveis d’atenció a la ciutadania… que hi haurà millores en les línies de busos per absorbir la demanda que se’n derivi de l’arribada dels nous veïns de dia, entre més, van ser les inquietuds dels visitants ateses per un dels responsables.

Durant prop de dues hores i mitja se’ls va guiar per tot els complex i oferir detalls sobre característiques i qualitats, tot fent l’èmfasi en què s’ha prioritzat la salut dels treballadors i l’eficiència, modernització i optimització de recursos. S’hi han fet servir materials naturals com la pedra, la fusta i molta vegetació, a més d’espais compartits molts oberts. Els responsables també han expressat el desig de ser “bon veïns de dia” i obrir-se al barri.

Nova oficina d’atenció a la ciutadania

Una de les novetats pel barri, en començar a funcionar els nou complex de la Generalitat, és l’obertura d’una Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) on gestionar tot  tipus de tràmits de la Generalitat: una atenció personal i transversal, no només els de les Conselleries que s’hi instal·lin, també telemàtica i via Skype per a les gestions amb oficines ubicades fora del complex. Per fer qualsevol tràmit es necessitarà cita prèvia. L’oficina obrirà a mitjans de març amb l’accés pel carrer del Foc

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.