Exposicions fotogràfiques a La Bàscula

Espai Jove la Bàscula

Al mes de març vam poder gaudir de l’exposició “Passenger Tales”, un procés de fotografia participativa. Nuria Prieto és la coordinadora d’aquest projecte, que compta amb la participació de l’entitat Acathi, el suport de la Universitat Pablo Olavide i l’Ajuntament de Barcelona.

Passenger Tales” és un procés creatiu de mediació artística que utilitza la fotografia participativa amb persones sol·licitants d’asil per LGTBIQ+ a Barcelona, vinculades a l’Associació Catalana per la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Trans-sexuals Immigrants (ACATHI).

A través de l’assaig fotogràfic, recuperen emocions i fragments de la seva història personal, reconstruint una narració visual pròpia. Els assaigs navegaran entre diferents dimensions com són la identitat, la memòria, el cos i el viatge migratori. Des de la llibertat del llenguatge artístic com és la fotografia, els participants trenquen i reconstrueixen les identitats que es reforcen amb el procés.


Nova exposició al mes d’abril “Barcelona Blava”

Sergi Asensio és una de les tres persones guanyadores de la convocatòria MAB 2023, i inaugurarà ‘Barcelona blava’ a l’abril després de les vacances de setmana santa.

L’autor ens explica: “Barcelona blava és la meva Barcelona. Passejar sota el cel o a la vora del mar. Cada racó el  relaciono amb el blau. Fa poc, vaig començar a fer cianotipies. Aquesta tècnica permet fer impressió de negatius en cian. És un procés senzill on cada pas t’acosta a la imatge. Aquesta és la base de la meva exposició,  imatges monocromes de Barcelona impreses en diversos materials. Hi ha moltes maneres d’imprimir ja sigui amb negatius, objectes, plantes o inclús posant la nostra mà damunt del paper.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.