La Marina s’il·lumina per les festes

RAQUEL M. MARTÍNEZ|

Comença la col·locació dels llums de Nadal al barri. Per aquest any l’Associació de Comerciants ha triat la imatge d’un arbre nadalenc en tons verds amb detalls de coloraines.

Els llums de Nadal aviat tornaran a alegrar els vespres del barri. Aquesta setmana els tècnics de l’ajuntament començaran a col·locar-los per que estiguin llestos pel 22 de novembre. Des de llavors fins l’endemà de Reis, els veïns podran gaudir de la decoració nadalenca en passejar pel barri. Tot gràcies a l’esforç de l’Associació de Comerciants, els botiguers que hi col·laboren i  l’ajut econòmic de l’ajuntament.

Una portaveu de l’Associació de Comerciants explica que de no ser per la subvenció de l’ajuntament i la implicació personal de Núria Izquierdo, la consellera de comerç, no seria possible tirar endavant aquest projecte, ni fer-lo tan gran. I és que aquest any, a més de motius individuals (els més petits) hi haurà també arcades en alguns carrers.  L’Associació ha escollit per enguany llums amb forma d’arbre en tons verds amb detalls de coloraines per alegrar el carrer. Tots els membres voten democràticament la proposta. Per fer-ho, es té en compte que el disseny no ofengui ni molesti ningú (com podria passar amb un motiu religiós), però que sigui un tema al·legòric del Nadal, que convidi a la fraternitat pròpia de les dates, i a la compra i la venda i la vida de barri.

Cal recordar que fa tres anys el barri no va poder guarnir els seus carrers degut a la manca de recursos. Per això és encara més important l’ajut de l’ajuntament i l’esforç dels comerciants que col·laboren; amb l’objectiu de tirar endavant el barri incrementant el comerç. I és que, com ens diuen des de l’Associació, “no volem que el barri sigui una part oblidada al final de la ciutat, aquí hi ha molta vida, hi viu molta gent”. Aquest any, els comerços participants tindran un cartell enganxat a l’establiment (prop de l’entrada) per a distingir-se.

La repartició de les arcades als carrers serà la següent:  hi haurà sis a Mare de Déu del Port, quatre a Alts Forns i  quatre a Mineria. A més, als carrers Avidor Ruiz de Alda, Aviador Franco, Mineria, Mare de Déu de Port i Foneria hi haurà diversos motius individuals, ja que hi ha espais on per diversos motius (com l’amplada del carrer o les instal·lacions) no s’hi poden posar arcades. Aquest és el cas del passeig de la Zona Franca: degut a la seva amplada, sempre ha sigut un espai complicat d’il·luminar, però d’ençà que van treure molts arbres per a fer les obres del metro, és encara més difícil. L’Associació de Comerciants, però, està buscant solucions per a poder tenir la possibilitat de guarnir-lo també en un futur.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada