Stella Maris va acollir més de 3.000 mariners en les seves instal·lacions del Port de Barcelona al 2018

El Centre Stella Maris de l’Apostolat del Mar de Barcelona va allotjar a 684 persones; va acollir a més de 3.000 mariners en les seves instal·lacions; va atendre a prop de 4.000 tripulants de creuers a la seva oficina del Moll Adossat i va facilitar el transport de gairebé 5.000 mariners fins a la ciutat durant la seva escala a Barcelona l’any passat segons les dades que reflecteix la seva Memòria Anual 2018.

Stella Maris, que compta amb el suport del Comitè de Benestar del Port de Barcelona, és l’ens encarregat de donar assistència a les tripulacions dels vaixells que amarren al Port. Trenta sis voluntaris treballen de manera altruista en aquest centre, que va obrir les portes l’any 1927.

Entre els serveis que ofereix l’organització destaquen les visites a bord dels vaixells. L’any passat, van visitar més de dos mil cinc-cents vaixells mercants per a donar la benvinguda als tripulants, interessar-se per les seves necessitats, portar-los informació, publicacions i oferir-los altres serveis que els són de gran utilitat quan es troben a port, com són targetes de telèfon, plànols de la ciutat i del port, informació consular, etc.

Complementàriament a aquests serveis, l’Apostolat del Mar disposa de dues furgonetes de 9 places  que s’utilitzen pel transport regular dels mariners a la ciutat. Durant el 2018 van fer ús d’aquest transport 4.923 persones.

Comunicació amb les famílies

El centre Stella Maris posa a disposició dels mariners una residència on poden pernoctar durant la seva estada a Barcelona que va allotjar a 684 persones, amb una ocupació que l’any 2018 ha estat del 65,9%. Segons les dades de la memòria anual, la majoria fan estades de menys d’una setmana i la professió que més en fa ús és la de mariner mercant.

En aquest centre, els mariners també tenen un Club on poden descansar, disposen de connexió a Internet gratuïta per contactar amb la família, servei de biblioteca, i assistència i assessorament sobre aspectes socials, religiosos, laborals, jurídics, etc. Més de 3.000 tripulants de vaixells de tot el món van visitar el Club durant l’any passat, destacant els de nacionalitat filipina, índia, ucraïnesa, russa, italiana, polonesa i xinesa. Stella Maris disposa d’una altra oficina a la Terminal C del moll Adossat, també amb connexió a Internet gratuïta, que està especialment orientada a les tripulacions dels creuers i que va atendre a 3.744 mariners durant el 2018.

La institució també organitza activitats esportives. L’any 2018, es van disputar 26 partits de futbol i 11 de basquet en els que hi van participar 525 tripulants de vaixells de creuer.

Centre dels Drets dels Mariners

L’Apostolat del Mar de Barcelona ofereix alhora un servei d’assessorament jurídic, a través del Centre dels Drets del Mariner, per a donar uns resposta àgil i pràctica a les situacions conflictives en les quals es poden trobar els mariners que escalen al nostre port.

Fruit de la tasca realitzada durant els darrers anys, el Centre Stella Maris Barcelona va rebre el premi ‘Seafarers Centre of the Year 2016’ de la International Seafarers’ Welfare and Assistance Network (ISWAN), el màxim guardó que s’atorga a un centre de mariners, com a resultat dels vots dels mariners de tot el món en reconeixement a la tasca d’assistència per part d’aquesta organització a les tripulacions dels vaixells que amarren al Port de Barcelona. Així mateix, la ISWAN al 2018 va reconèixer al Port de Barcelona entre els preseleccionats del premi ‘Port of the Year Award’.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.