Es reprenen els pressupostos participatius amb la fase de votació

Del 22 de març al 5 d’abril els veïns i veïnes de Barcelona podran escollir en quins projectes volen que s’inverteixin els 30 milions d’euros amb que compta la iniciativa dels pressupostos participatius.

A cada districte pasaran de fase les 20 propostes més votades a través de la plataforma decidim.barcelona. Aquestes es projectaran amb la participació dels veïns i veïnes, i s’acabaran fent realitat aquelles que aconsegueixin més suport i que entrin dins del pressupost, que en el cas del districte de Sants-Montjuïc és de 3,6 milions d’euros.

Els pressupostos participatius ha estat una de les gran apostes del mandat, que van quedar en “stand by” amb la irrupció de la pandèmia de la Covid-19. La falta de temps per dur a terme les propostes també ha suposat una reducció del pressupost que inicialment era de 75 milions d’euros.

Els pressupostos participatius son “un procés molt ambiciós de participació ciutadana, en que els veïns i veïnes no només poden fer propostes sinó també decidir de forma directa en que s’utilitzen aquest recursos”, explicava Marc Serra al programa Sintonia Amb Els Barris de La Marina FM.

“Amb l’aprovació del pressupost del 2021 i ara que comencem a veure la sortida de la pandèmia amb les vacunes vam voler recuperar aquesta experiència” continuava el regidor.

825 projectes d’inversió a tota la ciutat han passat la fase d’avaluació tècnica, seleccionats entre els més de 2.000  que es van presentar a la primera fase.

Com he de fer la votació?

A partir del 22 de març i fins el 5 d’abril, a través del decidim.barcelona pots consultar tots els projectes que s’ha presentat. Si vols trobar els d’un barri en concret hauràs de posar-ho al buscador.

Per votar el sistema serà semblant a la cistella de la compra: partirem d’un pressupost de 3,6 milions d’euros que haurem d’anar repartint entre els projectes que seleccionem, així fins que se’ns acabi el pressupost (no és necessari gastar-lo tot).

Cada projecte té un cost que s’ha establer seguint els criteris tècnic i que és una aproximació del cost final. Amb aquesta formula, explicava Marc Serra, “el ciutadà és coresponsabilitza amb el cost que tenen els projectes”.

Quins són els projectes de La Marina

En total a La Marina han estat acceptats 10 projectes:

  • Arranjament de l’espai municipal: Casal de la Gent Gran La Capa. Cost: 400.000 €
  • Instal·lació de grades a la Bàscula que comptin amb una coberta. Cost: 220.000 €
  • Cobertura parc infantil del Polvorí amb una coberta o parasol. Cost: 200.000 €
  • Tancament perimetral amb murs de les pistes del poliesportiu La Bàscula. Cost: 660.000 €
  • Ampliació de voreres del carrer Alts Forns al tram comprés entre Mare de Déu de Port i Passeig de la Zona Franca. Cost: 1.800.000 €
  • Ampliació i millora del parc infantil Plaça de la Marina. Cost: 150.000 €
  • Pacificació i millora de la senyalització en alguns carrers dels barris de la Marina. Cost: 50.000 €
  • Obrir pas per als vianants entre el carrer Energia i la plaça Jose Sánchez Rios. Cost: 250.000-300.000 €
  • Mur legal per pintar al skatepark de La Marina. Cost: 50.000 €.
  • Creació d’un aplicació mòbil d’activitats culturals i comunitàries, interactiva i a mode d’agenda. Cost: 50.000 €.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.