El govern municipal i ERC inverteixen en projectes de proximitat als districtes de Barcelona

Barcelona en Comú, PSC i ERC han arribat a un acord per invertir 30 milions d’euros per a projectes de proximitat durant el 2021. Aquests diners es destinaran a 83 actuacions en clau de proximitat, que s’executaran a tots els districtes de la ciutat amb el propòsit de millorar la vida dels ciutadans.

La principal línia d’actuació que proposa l’Ajuntament és la de millorar l’espai públic. Per això, gran part de la quantitat invertida servirà per remodelar i optimitzar equipaments, jocs infantils, parcs i carrils bici. Tanmateix, una altra part d’aquests fons permetran adquirir finques i locals que es considerin d’interès públic.

Per altra banda, perquè el repartiment de les quantitats sigui just i equitatiu, des de l’Ajuntament s’ha optat per una mesura salomònica. Cada districte rebrà un import de dos milions d’euros per invertir en projectes de proximitat i els deu restants es distribuiran segons criteris de població i renda.

El barri de La Marina serà protagonista de dos projectes

El Districte Sants-Montjuic ja ha conegut l’actualització dels pressupostos i rebrà un total de 3,2 milions d’euros. Amb aquesta quantitat podrà fer front a tres projectes dins d’aquest marc d’inversió. Un d’ells té a veure amb la reurbanització de l’Avinguda Madrid i l’ampliació de les voreres per tal de millorar l’espai i la seguretat dels vianants. Es destinaran 500 mil euros en la creació del disseny del projecte, la base per més endavant poder fer les obres.

Les altres dues propostes afecten de manera personal al barri de La Marina. Tal com ens explicà el regidor Marc Serra a ‘Sintonia amb els barris’ de La Marina FM, una d’elles consistirà a baixar el carril bici a la calçada de la Gran Via de les Corts Catalanes al tram Plaça Cerdà-Plaça Espanya, que actualment conviu de manera poc segura amb els vianants. Per tal d’aconseguir-ho, es reduirà un carril d’aparcament o de circulació depenent del tram.

Per últim, el tercer projecte té com a objectiu l’adquisició de locals per part de l’Ajuntament per posar-los a disposició del comerç de proximitat. Segons va explicar el mateix regidor, “es tracta de la compra de baixos que estiguin en desús i que emprenedors, gent jove o comerciants puguin accedir a aquests negocis amb un lloguer assequible a través d’una convocatòria oberta”. Les zones on es vol actuar són el Poble-sec, La Marina i la zona centre de Sants (l’eix Creu Coberta).

Pel que fa al barri de La Marina, els baixos volen adquirir-se als Jardins de la Mediterrània. Segons paraules del mateix regidor, “Es prioritzarà la compra de locals que tinguin llicència de bars per destinar-los a negocis d’altra mena”. Ell mateix justifica aquesta mesura apuntant que en aquella zona hi ha molts bars i que això permetrà “millorar la pau i el descans dels veïns” i “transformar i ajudar el barri”.

No obstant això, tots els projectes hauran de ser aprovats pels tres grups municipals que subscriuen l’acord i s’hauran d’executar durant el 2021, ja que els diners de d’inversió surten dels romanents de l’Ajuntament que s’han pogut gastar per primer cop amb motiu de la pandèmia.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.