El Contenidor Solidari del Port de Barcelona es tanca amb 11.375 quilos d’aliments recollits

L’edició de 2020 del Contenidor Solidari, que s’ha celebrat en format online, ha superat àmpliament les xifres d’anys anteriors.

La quinzena edició del Contenidor Solidari del Port de Barcelona es va tancar el dia 31 de gener, amb un total d’11.375 quilos d’aliments recollits i amb l’aportació feta pel Port de Barcelona a la Fundació IReS, que ha permès ajudar a 70 famílies en situació de vulnerabilitat amb productes d’higiene bàsica, inclosos productes de cura i primera necessitat per a nadons. Aquesta edició del Contenidor Solidari, que s’ha celebrat en format exclusivament online a causa de la pandèmia de COVID-19, ha superat àmpliament les xifres de campanyes anteriors.

Tot i que el passat mes de desembre es va celebrar l’acte online de lliurament del Contenidor Solidari a la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, que juntament amb la Fundació IReS són les receptores d’aquesta iniciativa solidària, la campanya no es va tancar fins l’últim dia de gener per facilitar les aportacions de persones que no haguessin pogut participar fins ara.

El Contenidor Solidari té l’objectiu d’ajudar a entitats sense afany de lucre que s’encarreguen de distribuir aliments i productes d’higiene personal entre persones necessitades. La campanya, organitzada en aquesta ocasió a través d’un espai propi habilitat als webs del Port de Barcelona i del Banc dels Aliments, ha tingut un important suport de tota la comunitat portuària. Enguany, l’èxit d’aquesta campanya és especialment important degut a l’emergència sanitària causada per la COVID-19, que ha incrementat el nombre de famílies en situació de vulnerabilitat.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha explicat que “el Contenidor Solidari, una de les accions organitzades pel Port en l’àmbit de la sostenibilitat social, té un important arrelament entre la Comunitat Portuària. Ens sentim especialment orgullosos d’aquesta iniciativa, que ja porta 15 edicions, perquè posa de manifest la generositat i el compromís social de les persones que treballen al Port i de les empreses portuàries”. Un exemple d’aquest compromís amb la societat ha estat la campanya endegada per la terminal BEST, que ha recollit 21.000 quilos de productes que s’afegeixen als 11.375 quilos del Contenidor Solidari.

El format online escollit enguany pel Contenidor Solidari del Port de Barcelona ha optimitzat la gestió de les aportacions, ja que permet que les entitats adquireixin directament els aliments i productes de primera necessitat, obrint la possibilitat a treballar amb productes frescos i de millor qualitat, alhora que es realitza una gestió molt més eficientment dels estocs i la distribució a les persones receptores.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.